Nieuws

100 leerlingen op De Poseidon

De Poseidon – de jongste school van IJburg – heette eind mei 2012 de honderdste leerling welkom. Myla Harmes mocht onder de door haar schoolgenootjes gevormde erehaag het schoolgebouw binnenlopen. Alle kinderen kregen voor de gelegenheid een speciaal schoolt-shirt. In het nieuwe schooljaar (2012/2013) wordt op De Poseidon, en dat is uniek, ook fulltime onderwijs gegeven aan hoogbegaafde leerlingen.

De school op IJburg heeft op dit moment vijf groepen, maar groeit snel. Volgend schooljaar komen er in ieder geval twee groepen bij. Want dan biedt AMOS, het overkoepelende schoolbestuur, op twee locaties (de andere is De Vlinderboom in West) in Amsterdam als eerste fulltime onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. De kinderen, tussen 6 en 11 jaar, maken dan dus gewoon deel uit van de basisschool, maar krijgen aangepast onderwijs.

Op de Poseidon, een Oecumenische basisschool, wordt daltononderwijs gegeven en is speciale aandacht voor nieuwe media. De school hanteert een continurooster met een vijf-gelijke-dagen model. In 2013 is het nieuwe schoolgebouw op Haveneiland klaar. Tot die tijd huizen de leerlingen in het gebouw ’t IJ 49, die ze met kinderen van twee andere basisschool delen. Zie ook www.deposeidon.nl.