Advertorial

‘Zen op IJburg’

Iedereen weet wel ongeveer wat ‘zen’ betekent. Van uitwaaien aan het strand word je zen en van een dagje met je pantoffels op de bank ook. Je hebt schoonheidssalons die zen zijn en yoga is vaak zen. Er zijn zen activiteiten, zen interieurs en kleuren die erg zen zijn. Zen staat voor iets positiefs, zoiets als harmonie, in balans zijn of sereniteit.

Zen of chán heet voluit zenboeddhisme. Het is een Oosterse religie en levensfilosofie die rond 450 jaar voor chr. In India is ontstaan, waarna het zich naar China en Japan verspreidde. In de jaren zestig van de vorige eeuw ontstond er interesse in zenboeddhisme in de Verenigde Staten en vond het zijn weg naar Europa.

De essentie van zen is ‘zazen’: het zitten in meditatie met als doel inzicht in jezelf en de wereld te krijgen. Het is een pad naar een ‘anders leren kijken’, een bevrijdend inzicht. 

Kom mediteren om even stil te staan bij wat je meemaakt en ervaart, om daarna weer verder te gaan met je dagelijks leven.  Geen oplossingen, wel helder kunnen zien. De zenleraar en de Chi Kungleraar bij ZEN op IJburg ondersteunen je bij het gaan van dit pad.

Elke woensdag bij Naar Zee op IJburg een Chi Kung én /of een zenles. Zie ook www.zenopijburg.nl.