Ingezonden

Woningnood in Amsterdam: hospita maakt een comeback

De woningmarkt staat onder druk, en veel Amsterdammers worden geconfronteerd met uitdagingen zoals scheiding, stijgende woonkosten of baanverlies. Sommigen verliezen hierdoor zelfs hun huis. Met het heersende woningtekort zoeken niet alleen studenten, maar ook veel stadsgenoten dringend naar woonruimte. Aan de andere kant zijn er nog veel beschikbare vierkante meters. Kamers blijven soms onbenut, wat jammer is, want het verhuren ervan brengt niet alleen financieel voordeel met zich mee, maar ook bijvoorbeeld gezelligheid en nieuwe ervaringen.

Het project Onder de Pannen verbindt Amsterdammers met een beschikbare kamer aan stadsgenoten die er een nodig hebben, via hospitaverhuur. Dat is een eenvoudig en krachtig concept. Heb je een extra kamer en de bereidheid om te helpen? Meld je aan als hospita en bied een tijdelijke plek voor iemand die anders misschien op straat zou kunnen belanden, met alle gevolgen van dien.
Het is een kans om niet alleen financieel bij te verdienen, belastingvrij tot € 5881, maar ook om een positieve impact te hebben op iemands leven.
Op onderdepannen.nl vind je meer info kan je je aanmelden. Je wordt tijdens het hele proces van matchen tot de huurovereenkomst, begeleid. Contact: onderdepannen@deregenboog.org / 020–5317600.

Foto Catharina Gerritsen