Oost in Bedrijf

Winkelcentrum sponsort vierde Avondvierdaagse IJburg

Van maandag 2 t/m donderdag 5 juni wordt ook op IJburg de Avondvierdaagse weer gelopen. Deze vierde editie heeft een nieuw – centraler – startpunt: het Joris Ivensplein. Pien Thate van Biolicious heeft zich vanuit de Winkeliersvereniging ingezet voor de organisatie. “Het bijzondere aan dit evenement is dat er zoveel mensen meedoen, waardoor het voor verbinding zorgt binnen de wijk.” Dit jaar zijn er zo’n 2200 kinderen ingeschreven, waarbij de ouders die meelopen nog niet meegeteld zijn.

Winkelcentrum IJburg sponsort het evenement. Alle vier dagen de dagen is er een foodmarket op het plein, met allerlei kraampjes van de winkels. Voordat kinderen en ouders beginnen aan hun wandeltocht van 5 of 10 kilometer, kunnen ze zo eerst wat eten. Alle standjes bieden iets aan dat kenmerkend is voor de betreffende winkel. Zo zorgt de snackbar onder andere voor Vietnamese loempia’s en slushpuppy’s, en heeft Bagels & Beans bagels in de aanbieding. Slager Bart Verkerk heeft warme voorgerechtjes en Biolicious zorgt voor smoothies en gezonde haver- of mueslikoeken.

Om 18.00 uur gaat de 10 kilometertocht van start (op donderdag om 17.45 uur), om 18.15 uur volgt de 5 kilometer. Naderhand kunnen mensen ook weer iets eten of drinken en uitrusten bij de picknicktafels. De laatste avond is als altijd de medaille-uitreiking, met een feest als afsluiting. “Zo kan iedereen gezellig napraten en dansen op muziek van de dj,” zegt Thate. Het feest start zodra de eerste wandelaars binnenkomen, waarschijnlijk rond halfacht.

Door Anouk Tuitel