Advertorial

Willen is kunnen bij OSB Amsterdam

Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) krijgt een nieuwe huisstijl. Aan leerlingen is gevraagd wat zij van de school vinden en wat zij belangrijk vinden. Directeur Maryse Knook: “We vinden dat we wat meer mee mogen gaan met de tijd. We gaan nog beter aansluiten op de belevingswereld van onze leerlingen. Zij hebben ons enorm veel ideeën gegeven over hoe dat beter zou kunnen. Er is grote belangstelling voor leren van het leven van alledag, zoals samenwerken, ondernemen, financiën, op kamers gaan en omgaan met tegenslagen.” 
Vorig jaar organiseerde OSB al de ‘Week van de Ambitie’, vanaf dit schooljaar gaat OSB dit voortzetten en uitbreiden. ‘OSB in bedrijf’ is een programma waarmee de leerlingen kennismaken met interessante beroepen, bedrijven en instellingen. In combinatie met de uitgebreide aandacht voor sport en kunst wordt deze middelbare school zo nog aantrekkelijker. 
OSB staat voor een school waarmee je later verder komt. “Als we iets willen, dan kunnen we het toch gewoon. Dat past bij onze school. Met en door onze eigen leerlingen,” aldus Knook.