Oost in Bedrijf

‘We willen een tweede thuis zijn’

De sporen van de oude melkfabriek zijn nog goed zichtbaar. “Kijk, hier zie je de fundamenten”, wijst Barry Schreurs, manager van Sports World Amsterdam. “We hebben er een lichtbundel op geprojecteerd, zodat je het nog goed kunt zien.”

Wat ooit de Oostergasfabriek was, en later dus een melkfabriek, is nu met drieduizend vierkante meter vermoedelijk de grootste health club van Amsterdam-Oost. “We zijn een healthclub, géén sportschool”, benadrukt Barry. “We willen onze leden een gezonde leefstijl meegeven. Dat is meer dan alleen een uurtje sporten of fitness.”

“We willen een tweede thuis zijn voor de mensen die hier komen, waar ze kunnen sporten, maar ook een gezonde maaltijd kunnen eten, zich kunnen ontspannen in de sauna of andere mensen kunnen ontmoeten. Je kunt hier ook flexwerken.”

Met 130 groepslessen per week, van bodypump tot cycle indoor en van kickboksen tot yin yoga, is het aanbod indrukwekkend. “We bieden high intensity trainingen, maar ook vormen van rust en ontspanning. We hebben tien verschillende stijlen yoga op ons programma staan, dat is uniek.” Kickboksen en yoga, steps en mindfulness kunnen goed samengaan, vindt Barry. “Sport en ontspanning zijn geen tegenhangers meer, zoals vroeger.”

De bezoekers van Sports World Amsterdam stellen ook prijs op persoonlijke aandacht. “Mensen vinden het moeilijk zichzelf te managen. Ze beginnen dan fanatiek te sporten, en haken na een paar weken af. We hebben daarom dertien personal trainers in huis. Je houdt het nu eenmaal langer vol als je een coach hebt die je motiveert. Die af en toe tegen je zegt: goed gedaan!”

Personal coaching gaat uiteindelijk verder dan alleen sport of gedragsverandering, denkt Barry. “Ik verwacht dat er lifestylecoaches komen. Die begeleiden je met health, maar ook met financiële vragen of het managen van je drukke agenda. Mensen willen dat graag. In 2018 werkt hier onze eerste lifestylecoach. Zeker weten.”

Advertorial. Onderdeel van de bijlage Beleef het in Oost, in opdracht.