Oost in Bedrijf

‘We proberen mensen te inspireren’

Interieurwinkel CASA staat al meer dan veertig jaar voor een beter leven thuis. Wie binnenkomt doet meteen inspiratie op. In CASA Oostpoort is Maurice Scheffer bedrijfsleider, wat in België – CASA is van oorsprong een Belgisch bedrijf – zo mooi ‘gerant’ heet. Hij zegt: “We zijn een interieurwinkel met heel veel woonaccessoires en kleine meubelen. We proberen mensen te inspireren. De winkel is zo ingericht dat je de spullen zonder veel nadenken thuis kan neerzetten.”

Hij kijkt even rond, zegt: “Je kunt hier altijd wel een geschenk vinden in de stijlen van het moment.” De winkel is net ingericht met de najaarscollectie en ademt een warme, spicy sfeer. Maurice tipt graag de trends voor het komende seizoen: “Je ziet veel riet, rotan, manden en Afrikaanse invloeden. Kijk maar rond, dan voel je meteen waar het om gaat.” Hij geniet enorm van zijn werk in Oostpoort. “Het is niet zo massaal, juist gemoedelijk. En we hebben al veel leuke vaste klanten. Dat is bijzonder voor een winkel die er nog niet zo heel lang is.”

“Mensen die binnenkomen zijn allemaal enthousiast, en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.” Een klant die net langsloopt reageert spontaan op deze woorden: “Het is een mooie winkel, fijn dat ze hier zitten. Ik slaag eigenlijk altijd.” Als een andere klant even later iets vraagt, onderbreekt Maurice het interview en schiet meteen te hulp. Bij terugkomst zegt hij lachend: “Bij CASA zorgen we er altijd voor dat de klant nummer één is.” 

Ondernemersportret. In opdracht van cbre, gepubliceerd in Beleef het in Oost.