Oost in Bedrijf

‘We nemen graag de tijd voor klanten’

Ronald Eveleens is filiaalhouder van Scheltinga Wonen, een familiebedrijf gericht op wooninrichting – vloeren en raamdecoratie – inclusief meten, adviseren en uitvoeren. De winkel zit vanaf de start in 2014 in winkelcentrum Oostpoort, nu dus vijf jaar. Ronald werkt er bijna drie jaar en heeft het erg naar zijn zin. “Het bevalt me uitstekend. In dit winkelcentrum komt zo’n leuke mix van mensen. Internationaal ook, en veel mensen met een eigen huis die willen investeren in duurzame spullen. Ze kunnen dat doen omdat ze weten dat ze er langer blijven wonen.”

Ronald neemt intussen met een vriendelijke stem de telefoon aan. Hij neemt altijd de tijd voor klanten, zegt hij. “Mensen die bij ons komen willen ontzorgd worden. Ze willen dat het geregeld wordt: dat we adviseren, komen meten én komen uitvoeren. We werken bovendien met producten die niet iedereen heeft, unieke spullen die niet overal verkrijgbaar zijn. Dat vraagt ons publiek. In dit filiaal moet iemand werken die verstand van zaken heeft.”

En dat komt goed uit, want Ronald, die zelf lang een interieurwinkel in West heeft gehad, neemt een schat aan ervaring mee naar de winkel in Oostpoort. Dit is een mooie plek, vindt hij. “De bouw, het hout, het groen. Alles heeft een vriendelijke uitstraling. En de sfeer is goed. Dat komt door de mensen die het winkelcentrum bezoeken. Het gaat allemaal heel gemoedelijk, ook met de mede-winkeliers trouwens. “De toekomst van deze plek zie ik heel positief.”

Ondernemersportret. In opdracht van cbre, gepubliceerd in Beleef het in Oost.