Ingezonden mededeling

Wat is een internet only pakket en waarom wordt het steeds populairder?

In het verleden maakten we natuurlijk erg veel gebruik van een vaste telefoon. Tegenwoordig is dit een stuk minder het geval vanwege de intrede van de smartphone. Anno 2020 bellen we natuurlijk vele malen meer met zo’n mobiele telefoon. Bovendien kunnen we op een smartphone ook gebruik maken van WhatsApp, Skype of FaceTime om te communiceren met onze familie en vrienden. De vaste telefoon is dus echt niet meer zo belangrijk als vroeger. Hierdoor kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om niet een alles in 1 pakket te nemen. In plaats daarvan kiezen ze voor een abonnement zonder een vaste telefoonlijn.

Gebruiken we de televisie nog wel?
Nou, de TV wordt in Nederland nog wel gebruikt. Toch moet de televisie er net als de vaste telefoon aan geloven, want huishoudens in ons land gaan wel minder televisiekijken. Over het algemeen heeft elk Nederlands gezin nog wel zo’n TV, alleen kijken ze de normale televisiezenders hier niet altijd op. In plaats van zulke kanalen zie je juist veel on demand diensten op de televisie verschijnen. De streaming services lijken de standaard televisiekanalen over te gaan nemen. Diensten als Netflix, Videoland en Disney+ zijn natuurlijk erg populair en worden dan ook gezien als de toekomst van het televisie kijken. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer on demand services op de markt worden gezet. 

Internet only pakket
Aangezien we de vaste telefoon dus nog amper gebruiken en ook de televisie vaker aan de kant wordt geschoven kiezen steeds meer mensen voor een abonnement dat bestaat uit alleen internet. Een internet bellen tv pakket, oftewel een alles in 1 pakket, is dus lang niet meer zo populair als in het verleden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat zulke contracten niet meer van deze moderne tijd zijn. Dit houdt dus in dat een internet only contract steeds populairder wordt in Nederland. Vooralsnog is het niet de populairste optie onder de Nederlanders. Dit is namelijk nog altijd een abonnement met internet en TV. 

Stijging is al een tijdje bezig
Desondanks lijkt het wel duidelijk dat de abonnementen met alleen internet alsmaar populairder worden in Nederland. Deze stijging is al een tijdje aan de gang, wat in 2018 bleek dit ook al. In het eerste kwartaal van dat jaar gaf 20 procent van de klanten die een nieuw pakket wilden aan dat ze interesse hadden in een internet only contract. Een jaar eerder, in 2017 dus, wilden 15 procent van hen nog maar zo’n abonnement. Naar alle verwachting is deze toename verdergegaan in de afgelopen jaren, dus gebruiken nu nog meer Nederlanders een internet only abonnement. Dat dergelijke pakketten steeds populairder worden in ons land heeft een aantal redenen. 

Waarom worden de internet only pakketten steeds populairder?
De stijging in het aantal abonnementen met alleen internet in Nederland heeft een aantal redenen. Allereerst komt het door de snelheid van het internet, wat steeds hoger wordt. Hierdoor krijgt men alsmaar meer vertrouwen in de verbinding. Bovendien wordt de connectie met het internet ook steeds stabieler. Men voorspelt dan ook dat internet de functies van de televisie en de vaste telefoon over gaat nemen. Dit kan dus met behulp van de streaming services en de smartphone. Natuurlijk moet je wel een goed abonnement hebben om dit daadwerkelijk te kunnen. Hiervoor moet je internet vergelijken. Met behulp van zo’n site kun je eenvoudig een nieuw abonnement afsluiten. Let hierbij natuurlijk op de prijs van het pakket, maar je moet ook zeker rekening houden met de algemene voorwaarden. Kijk bovendien naar de aansluiting van het internet.