Advertorial

Waarom uw woning nalaten als erfenis? Steeds meer senioren verkopen hun woning zonder te verhuizen

Door het grote woningtekort zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gestegen. Ook seniore woningbezitters zijn op papier een stuk rijker geworden, echter het spaargeld op de bank is vaak weinig veranderd. Daarom zijn er steeds meer ouderen die ervoor kiezen om de overwaarde op hun woning te verzilveren. 

Hoe werkt het?
Woont u in een koopwoning die volledig of grotendeels is afbetaald en bent u ouder dan 65 jaar of samenwonend en beiden ouder dan 68 jaar? U heeft dan de mogelijkheid om uit de waarde van uw woning een maandelijkse uitkering te ontvangen, terwijl u er de rest van uw leven in kunt blijven wonen, zonder huur of rente te betalen. Dit maandbedrag kan door u geheel vrij besteed worden. U verkoopt op deze manier uw woning zonder dat u hoeft te verhuizen. Behouden Huis wordt bovendien pas eigenaar van de woning als u die verlaat. 

Kopje?
Anja van Leeuwen verkocht op 69-jarige leeftijd haar huis in Amsterdam-Oost aan Behouden Huis en zij is nog steeds erg blij met die keuze. “Omdat ik weinig pensioen heb opgebouwd, kan ik een extra inkomen goed gebruiken. Ik ben erg gehecht aan mijn huis en omgeving en ik wil hier zo lang het kan blijven wonen en dankzij Behouden Huis kan dat nu dus ook”, aldus Anja. Zo zijn er net als Anja veel senioren in Amsterdam met veel geld in de ‘stenen’ die van plan zijn om niet meer te verhuizen. Daarom biedt Behouden Huis deze senioren de mogelijkheid om de waarde die in de stenen zit te verzilveren. 

Doorbetalen aan erfgenamen is mogelijk 
Anja heeft geen kinderen en het voelde heel logisch voor haar om de woning op deze manier te verkopen. Toch zijn er ook steeds meer ouderen met kinderen die zo’n structuur overwegen. Daarom biedt Behouden Huis ook de mogelijkheid om het resterende bedrag door te laten betalen aan de erfgenamen. “Ongeveer 50% van onze klanten heeft kinderen”, aldus Bob Rebel, directeur van Behouden Huis. “Vaak weten mensen niet dat het mogelijk is om onze betalingsverplichting over te laten gaan op erfgenamen. Wij bieden maatoplossingen en onze contracten worden vormgegeven op de manier waarop de klant dat wil.”

Extra inkomen geeft zekerheid
Het extra inkomen dat op deze manier uit woningen wordt gehaald, wordt in de meeste gevallen weloverwogen besteed. “De meeste klanten van ons gebruiken het geld om een extra veiligheidsbuffer op te bouwen of om iets eenvoudiger grote uitgaven te doen zoals bijvoorbeeld het kopen van een e-bike. Wij horen ook vaak dat het geld op latere leeftijd wordt gebruikt om zorg aan huis te krijgen. De klanten van Behouden Huis zijn over het algemeen zuinig. Ze zullen zich vast prima redden zonder ons, maar dit extra duwtje in de rug geeft mensen net iets meer zekerheid”, volgens Rebel.

Indien u naar aanleiding van dit artikel meer informatie wil dan kunt u contact opnemen met Behouden Huis, www.mijnbehoudenhuis.nl of 020 5050013.