Ingezonden mededeling

Voordelen van particuliere thuiszorg bij dementie

Dementie is erg ingrijpend voor de patiënt zelf, maar zeker ook voor de mantelzorgers. Zeker wanneer de ziekte verder vordert en de zorgbehoefte toeneemt. Tijdens de laatste fase van de ziekte is er namelijk op elk moment van de dag zorg nodig. De 24-uurs zorg van particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen kan dan de uitkomst bieden. Samen met Zuster Jansen zetten we de voordelen van particuliere zorg op een rijtje.

Langer in de vertrouwde omgeving wonen
Uw naaste met dementie is vast erg gehecht is aan zijn of haar eigen woonomgeving. Naar een verpleeghuis verhuizen is daarom vaak helemaal niet gewenst, zeker tijdens deze corona crisis. De verschijnselen van dementie kunnen ook verergeren wanneer mensen met dementie worden gedwongen worden te verhuizen naar een verpleeghuis. 

Door particuliere 24-uurs zorg in te schakelen, hoeft uw naaste met dementie niet naar een verpleeghuis en ontvangt hij of zij alle professionele zorg thuis in zijn of haar vertrouwde omgeving.

Mantelzorgers krijgen rust
Ontwikkelt uw echtgenoot, vader of moeder dementie? Dan vullen mantelzorgtaken al snel uw agenda. U zal bijvoorbeeld meegaan naar doktersafspraken en u zult helpen bij huishoudelijke taken. Op den duur zullen deze taken echter niet meer voldoende zijn en is intensieve zorg nodig. Veel families kiezen er dan voor een zorgschema te maken. 

Voor u als mantelzorger zullen de taken steeds moeilijker te combineren zijn met uw baan en gezin. Daarnaast is het niet meer verantwoordelijk om uw naaste ‘s nachts alleen te laten. In deze situaties geeft 24-uurs zorg u als mantelzorger rust. Het is daarom cruciaal dat u op tijd om professionele hulp vraagt, zodat u in de laatste fase uit de zorgende rol kunt stappen en goed afscheid kunt nemen.

Professionele en persoonlijke benadering
De zorgverleners van Zuster Jansen hebben veel ervaring met dementie en kunnen ouderen ook in de latere ziektefasen goed begeleiden. Bij 24-uurs zorg is er voldoende tijd om samen allerlei activiteiten te ondernemen gericht op ontspanning en trainen van het geheugen. 

Zorgverleners gaan bijvoorbeeld met uw ouder wandelen, oude foto’s bekijken en geheugen spelletjes spelen, passend bij de interesses van uw naaste. Zuster Jansen werkt met een kleine teams van vaste zorgverleners zodat u gemakkelijk communiceert en snel een vertrouwensband opbouwt. De zorg is geheel op maat.

24-uurs zorg aanvragen
Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg in heel Nederland. De kosten voor particuliere thuiszorg komen voor uw eigen rekening, maar het is goed mogelijk dat uw naaste met dementie recht heeft op een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit kan een aanzienlijk deel van de kosten opvangen.

Wilt u meer informatie over particuliere thuiszorg in Amsterdam? Neem dan telefonisch contact op met Zuster Jansen of vul het contactformulier in op de website.