Oost in Bedrijf

‘Voor wie eens wat anders wil dan hout of tegels’

Ondanks de crisis vertrouwde Juriaan Boogaard (34) op zijn jarenlange vakervaring. Hij besloot vijf jaar geleden in Watergraafsmeer zijn eigen onderneming te starten, SpecialStucco en WOONGietvloer. Een slimme zet, want de zaken lopen goed. Op 1 november opende hij een nieuwe showroom op IJburg.

advertorial

Met een enthousiaste handdruk en een lekkere kop koffie verwelkomt Juriaan mij in zijn showroom. Deze oogt bescheiden en knus, maar is groot genoeg om alle informatie over zijn diensten ordelijk te presenteren. “Ik koos expres voor een niet te grote showroom. Zo blijft het overzichtelijk en persoonlijk; precies hoe onze klanten – en wij zelf ook – het graag zien.”

Juriaan draait zijn twee ondernemingen in dezelfde ruimte, omdat de producten elkaar aanvullen. Met WOONGietvloer richt hij zich op kunststof- en beton gietvloeren. “Een kunststof gietvloer zorgt voor een strakke, naadloze look en de betonnen variant heeft een meer robuuste uitstraling. De vloeren zijn slijtvast, duurzaam en leverbaar in de kleur die past binnen het interieur van de klant.”

Met SpecialStucco, het andere bedrijf, bewerkt hij wanden. Beton Cire en Pandomo zijn producten die verschillende afwerkingen en effecten creëren. “Beton Cire is een cementgebonden, waterdicht product dat vooral goede functionaliteit biedt in badkamers. Het kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht.
Pandomo is voornamelijk geschikt voor mensen die eens iets anders willen in hun woonkamer of keuken. “De structuur van deze wandafwerking is altijd uniek, waardoor geen enkele wand hetzelfde is. Heel bijzonder.

De showroom bevat allemaal afwerkingen die je huis nét dat beetje specialer maken… Het succes van beide bedrijven komt, volgens Juriaan, door de eerlijke, transparante klantbenadering en scherpe prijzen. Zo voert hij zelf de voorgesprekken en brengt hij ook vaak persoonlijk de producten in de woning aan. “Doordat we alles in eigen beheer hebben, kunnen we de beste kwaliteit bieden en de prijzen scherp houden. Die prijzen zijn trouwens inclusief materiaalkosten, leggen én afwerken. Vind die complete combinatie maar eens ergens anders,” lacht Juriaan.

Zie www.specialstucco.nl. en www.woongietvloer.nl

Door Cilla Zwarts-Voogd