Advertorial

Vleeschmeester geopend, vader en dochter Worst stappen samen in het avontuur

Op 1 april 2022, geen grapje, opende Vleeschmeester IJburg in Winkelcentrum IJburg. De slagerij van Robert en Daphne Worst kenmerkt zich onder meer door antibioticavrij (scharrel)vlees, grillworst volgens een geheim recept en verse maaltijden. 

Het is de twaalfde vestiging van franchiseorganisatie Vleeschmeester, waar kwaliteit en service vooropstaan. Voor dochter Daphne (25) en vader Robert (54) is het de eerste winkel die ze samen hebben. Daphne hielp altijd al wel in de slagerij van haar ouders, tot ze stewardess werd en de hele wereld over reisde. “Maar dat leek me geen houdbaar beroep en het begon te kriebelen. Ik kwam terug, maar wilde dan wel voor mezelf beginnen. Mijn vader heeft me geholpen en nu staan we samen hier.”

Het vlees van Vleeschmeester IJburg is voornamelijk scharrel en is honderd procent antibioticavrij. Robert: “De kip is van Tante Door uit Velthoven. Het rundvlees komt van de Veluwe, en ons varkensvlees is van graanvarkens uit Frankrijk die vrij rondlopen. Dierenwelzijn vinden we zeer belangrijk. Als een dier in rust kan opgroeien proef je dat terug in het vlees.”

Vleeschmeester IJburg onderscheidt zich door allerlei specialiteiten. Zoals de grillworst, die in zes varianten in de vitrine ligt. Daphne: “Ze zijn gemaakt volgens het geheime recept van mijn opa.” Ook de kant-en-klaarmaaltijden zijn een belangrijke pijler. Deze worden dagelijks vers bereid door Daphne. Nu zijn er 1-persoonsporties van asperges met beenham, kip met broccoli en champignons of bijvoorbeeld roti verkrijgbaar.
Uiteraard hebben Robert en Daphne ook vers belegde broodjes en alles voor een goede barbecue. “We hebben veel verschillende spiesen, die maken we zelf.”

Vader en dochter komen uit Nijkerk. Robert staat om halfzes op. “Daphne meestal iets later,” verklapt hij lachend. Maar ze gaan altijd samen op pad en staan op tijd in de winkel, die om 8.00 uur opengaat. Hoe kwamen ze op IJburg terecht? Robert: “We waren op zoek naar een winkel en toen kwam deze zaak van Bart Verkerk vrij. Het is een goede plek, met mooi uitzicht op het plein en met veel aanloop.” Het bevalt ze dan ook uitstekend. “Ja, het is leuk hier, met veel leuke mensen. Een heel gemêleerd publiek, er zijn ook veel expats bijvoorbeeld.”

Ze hebben het goed samen en dat zie je. Het enthousiasme straalt van ze af. Net als zoveel ondernemers zijn ook zij op zoek naar personeel. Daphne: “Fulltime, parttime of een weekendhulp, we kunnen alle hulp in de winkel goed gebruiken.” Kom binnenlopen, wil ze maar zeggen. Er zijn de komende tijd bovendien allerlei interessante openingsaanbiedingen.

Vleeschmeester IJburg, IJburglaan 651, 020-6418858, ijburg@vleeschmeester.nl