Oost in Bedrijf

Viswinkel IJburg bestaat 10 jaar

Deze maand bestaat Viswinkel IJburg tien jaar. Hoog tijd om op bezoek te gaan bij eigenaar Brahim Eddarazi, op IJburg beter bekend als Bram. “Dat klinkt lekker makkelijk”, zegt hij.

Voordat Bram begon met zijn eigen onderneming aan de IJburglaan, werkte hij in de horeca. Daar draaide hij lange en late diensten, waardoor hij maar weinig tijd met zijn familie doorbracht. Nu combineert hij werk en gezin, want Viswinkel IJburg is een echt familiebedrijf. Naast zijn vrouw, werken ook Brams beide dochters in de zaak. De overige werknemers beschrijft de eigenaar lachend als ‘geadopteerde familie’.
Terwijl we langs de goedgevulde vitrines lopen, vertelt Bram over zijn producten. “Alles is vers, zelfs de broodjes en de koffie. Dat zie je meestal niet bij een visboer, hoor!” Het populairst zijn de Thaise visballetjes en de befaamde IJburger. De visballetjes zijn lekker pittig en de IJburger is een groenteburger met daarop een stukje zalm en een Spaanse marinade.

Eigenlijk kun je bij Bram terecht voor alles wat met vis te maken heeft. Van kant-en-klare maaltijden die je alleen nog in de oven hoeft te zetten, tot de benodigdheden om zelf sushi te bereiden. ‘Visboer’ dekt de lading dan ook niet helemaal. Wie aan één van de vele tafeltjes gaat zitten en om zich heen kijkt, waant zich bijna in een strandtent. De blauw geschilderde muren en de stranddecoraties maken van Viswinkel IJburg een heerlijke spot om te genieten van een versgebakken visje.

Advertorial