Ingezonden mededeling

Vier ideeën voor een vakantie dicht bij huis

Vindt u het nog te vroeg voor een vakantie naar het buitenland, of wil u deze zomer gewoon genieten van de schoonheid die Nederland te bieden heeft? Haal hier dan inspiratie op voor een deugddoende vakantie dicht bij huis.

Ontdek het Markermeer
De ideale manier om aan de stad te ontsnappen en te genieten van een vakantiegevoel, is de natuur opzoeken op de meren rondom de hoofdstad. Het grootste en meest bekende is het Markermeer. Dit gigantische meer vlakbij Amsterdam biedt talloze mogelijkheden voor een ontspannen of net een heel avontuurlijke vakantie. Denk bijvoorbeeld aan een boot huren zonder vaarbewijs om het meer op eigen houtje en op eigen tempo te ontdekken. Om wat cultuur op te halen kan je terecht in de vissersdorpjes Edam en Volendam. Laat je hier helemaal onderdompelen in de kaas- en vistradities en vergeet geen souvenirs mee te nemen!

Strandvakantie in Scheveningen
Voor wie liever uitkijkt op de open zee tijdens een vakantie, is Scheveningen een absolute aanrader. Deze kuststad gelegen vlakbij Den Haag is een levendige badplaats waar je terecht kan voor een verwenvakantie aan zee. Bezoek de talrijke musea, ga shoppen en geniet vooral van zon, zee en strand. Bezoek ook zeker de vernieuwde pier van Scheveningen tijdens een wandeling op de boulevard. Even nood aan wat rust? Ga wandelen in Park Sorghvliet en geniet van een deugddoende wandeling in dit rustgevend en betoverend mooi bos.

Ontspanning in Aalsmeer
Blijft u toch liever dicht bij de stad? Dan is Aalsmeer misschien wel iets voor u. Deze gemeente op zo’n 10 kilometer ten zuiden van Amsterdam is een geschikte plek voor een vakantie net buiten de stad. Hier heb je de Westeinderplassen die een boot huren Aalsmeer heel interessant maken. Na een dag watersporten of rustig dobberen op het water, kan je je vakantie invullen met shoppen in de stad, of Amsterdam eens bezoeken als een echte toerist. Wist u trouwens dat Aalsmeer de bloemenhoofdstad genoemd wordt vanwege de bloemenveiling?

Kom tot rust in Flevoland
Tenslotte kan je je vakantie dicht bij huis plannen in Flevoland. Deze provincie straalt ontspanning en genot uit. Bewonder de natuurlijke schoonheid op de tulpenroutes, bezoek de Land Art op Flevopolder en vergaap je aan de indrukwekkende kunstinstallaties of bewonder de creativiteit van de architectuur met een wandeling of fietstocht doorheen de provincie.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden voor een vakantie dicht bij huis. Of je nu tijdens je verblijf liever de natuur opzoekt of de gezellige drukte, in Nederland kan iedereen van een deugddoende vakantie genieten!