Oost in Bedrijf

In verkoop: blok 59. Zonnige en betaalbare zelfbouwkavels op IJburg

Op een verstild stukje IJburg, aan de gewilde Nico Jessekade tegenover Rieteiland-Oost met tennisbanen en vrijstaande villa’s, brengt De Key aantrekkelijk geprijsde zelfbouwkavels. Op 8 november vindt in het IJburg College de kavelmarkt plaats.

Voor Blok 59 is een zogenoemd bouwboek opgesteld, waarin inspirerende voorbeeldontwerpen zijn opgenomen, maar ook veel praktische informatie over bijvoorbeeld de kosten. Het duidelijk omschrijven van de regels en mogelijkheden is belangrijk, weet De Key door haar ervaring met verschillende zelfbouwproejecten.

Veel is mogelijk
Per kavel is een kavelpaspoort opgesteld waarin de minimale en maximale bebouwingsmogelijkheden zijn opgenomen. Je kunt bijvoorbeeld tot wel vijf bouwlagen vanaf straatniveau realiseren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook eerst drie lagen bouwen en eventueel later uitbreiden, zonder bijbetaling van erfpacht. Binnen de bouwvoorschriften en de grenzen van je kavelpaspoort kun je bouwen wat je wilt. Kijk voor mogelijkheden op zelfbouwblok59.nl.

Om de kavelkoper te helpen heeft De Key een aantal architecten gevraagd inspiratievoorbeelden te maken. Deze ontwerpen kun je gebruiken, maar je mag het ook helemaal zelf doen. Ze helpen je in ieder geval om al in een vroeg stadium een goed (financieel) plan te maken.

Hulp en advies
De kavelkopers krijgen hulp en advies van De Key en Hallie & Van Klooster Makelaardij. Alle stukken worden nog eens doorgenomen. En Chantal van Dillen is er speciaal voor (technische) vragen. Zij heeft naast makelaarservaring ook een architectentitel en is bovendien op dit moment haar eigen huis in Amsterdam aan het bouwen.

Van Dillen: “Het is een prachtige locatie met weinig doorgaand verkeer en goed gelegen op de zon. Er zijn ontelbaar veel mogelijkeheden om hier je huis vorm te geven. Het is geheel aan de koper, die bepaalt wat er gebouwd gaat worden en met wie. Met een eigen ontwerp en eigen materialen. De randvoorwaarden in het kavelpaspoort zijn zo opgesteld dat er naast duidelijkheid ook nog zeer diverse individuele uitwerkingsmogelijkheden zijn. Ik ben heel erg benieuwd naar de ideeën van de kavelkopers.”

Inschrijven
Vanaf 25 oktober is het inschrijfformulier te downloaden vanaf de website. Op 8 november organiseert De Key een Kavelmanifestatie in het IJburg College. De inschrijfformulieren met kavelvoorkeur moeten op deze dag worden ingeleverd. Daarna worden de kavels toegewezen en kunnen de deelnemers aan de slag met het uitwerken van hun plannen.

Kijk voor alle informatie, voorbeeldontwerpen en inschrijven op www.zelfbouwblok59.nl.