Oost in Bedrijf

vanHaren: ‘Een schoenenwinkel voor iedereen’

In het hart van Oostpoort vind je al vanaf de opening van dit winkelgebied vanHaren, de beroemde schoenenwinkel met 145 filialen in het hele land. Chermaine Novak is er sinds een paar maanden bedrijfsleider, al werkt ze al veel langer in deze winkel. Het bevalt goed: “Het is een nieuwe uitdaging op een leuke plek, na de toeristische Kalverstraat. Omdat veel klanten vaak terugkomen, bouw je een band met ze op.” 

De herfst laat zich soms van zijn zonnige, maar ook vaak van zijn nattige kant zien, en daarom staan op een prominente plek in de winkel de stoere, waterdichte en nog altijd superhippe bikerboots uitgestald. “We hebben alle maten, veel modellen en keus.” 

Uiteraard kan je bij vanHaren ook terecht voor sneakers, comfortabele schoenen, badslippers, zomerse, sportieve, stijlvolle en feestelijke schoenen. “We zijn een schoenenwinkel voor iedereen, daar staan we voor. Goede schoenen, voor iedere portemonnee.” De damesschoenen zie je op de begane grond, die voor kinderen en heren op de eerste verdieping. Het assortiment omvat ook accessoires, zoals papaplu’s, tassen, sokken en veters.Chermaine staat op de foto met collega Jessica. Ze staan meestal met z’n drieën in de winkel. “We zijn een goed team, kundig vooral. Dat is maar goed ook, want we hebben een belangrijke functie in de buurt, nu de meeste schoenenwinkels er verdwenen zijn.” Het motto van vanHaren? Voor iedereen is er een passende schoen. “En zo is het,” zegt Chermaine.

Waldenlaan 126.

Gepubliceerd in Lekker Amsterdams (voorheen Beleef het in Oost) editie 13, bijlage in opdracht.