Oost in Bedrijf

Unikidz: een uniek concept, een goede basis voor de toekomst

Bij Unikidz, een unieke opvang voor kinderen van 0-18 jaar, kunnen kinderen zich ontwikkelen. Door een ruim aanbod theater, sport, koken, natuur en educatie kunnen ze ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. “Elk kind is een bron van talenten, die willen wij ontdekken.”  -advertorial-

Svetlana Lalic (37) is oprichter van Unikidz, met haar zus Ivana (32) runt ze het bedrijf. We hebben nu zeven vestigingen op IJburg, zegt ze. “Onze nieuwste locatie is bij de Boerderij op IJburg, waar wij ‘natuurlijk spelen en ontdekken’ als speerpunt hebben.
Toen Svetlana moeder werd, ging ze anders kijken naar opvang. “Ik wilde geen simpel halen en brengen, maar een plek waar kinderen zichzelf kunnen ontdekken en waar ze tools aangereikt krijgen zodat ze zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.” Zo ontstond Unikidz. “Elk kind is een bron van talenten. We willen die samen met de kinderen ontdekken.”

Om dit te bereiken zijn vijf labels uitgewerkt: ‘mijn-studie’ Spot, Sportstudio ‘ik-ben-fit’ Arena, Theaterschool Act, Kinderkookstudio ‘ik-kan-koken’ en Kinderopvang. Svetlana is trots op haar team, die deze labels dragen. “De mensen met wie ik werk brengen een enorme diversiteit aan opleidingen en talenten. Met een passie voor wat ze doen.”

BSO, KDV en VVE met een Plus
Teamleidster Stephanie Schouten (29): “Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden door middel van activiteiten die we hier aanbieden. En dat zijn er veel. Kinderen schrijven zich in en volgen dan tien weken workshops. Aan het einde van zo’n blok kunnen ze echt iets. Deze maand zijn we begonnen met voor- en vroegschoolse educatie met een Plus voor kinderen van 2-4 jaar.”

Sport
Alex Vukovic (37) is trainer in topsport en sportinstructeur bij Unikidz. Hij geeft lessen zoals kickboksen, basketbal, volleybal en bootcamp. “Soms worden externe specialisten ingehuurd, bijvoorbeeld voor judo.” Hij vindt het fijn bij Unikidz. “Het is een mooi team om in te werken, we stimuleren elkaar.”

Dans- en naailes
Nadieh Pieplenbosch (31) kwam vier jaar geleden bij het team, ze is danseres en dansdocent. “Ik geef danslessen zoals hiphop, streetdance, show en musical. Op andere dagen leer ik kinderen die willen kledingontwerpen en omgaan met de naaimachine. Hier heerst een superfijne sfeer.”

Leren koken
Mireille Kroonenberg (48) is kok bij Unikidz. “Ik doe de kookworkshops en ik bepaal mede het voedingsbeleid. Dit is zo’n mooie plek, met uitzicht op de haven. Wij werken met kookprogramma’s zoals Junior Masterchef, Wereldkoken en Kunst & Koken. Ze leren samenwerken, maar ook concentreren en focussen.”

Theater
Tim Schuitvlot-van den Hout (31) is artistiek leider van theaterschool ACT. “Theater is een laagdrempelige manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen zich presenteren en zich voorstellen aan een groep. Daar heb je de rest van je leven iets aan.”

Remedial teaching
Els groot (65) werkt bij Unikidz één op één met kinderen die op een of andere manier zijn vastgelopen op school. “Ik help kinderen grip krijgen op hun eigen leerproces. Als je weet hoe je dingen aan moet pakken, dan kun je alles aan. Ik wil ze laten voelen wat ze goed kunnen, en geef ze tools om verder te komen.”

Zo is Unikidz opvang een uniek concept, bedacht en gevormd op IJburg. Svetlana: “We willen graag meer kinderen bereiken.” Er zijn dus al plannen voor nieuwe wijken en andere plaatsen in Nederland.

Advertorial