Oost in Bedrijf

Toegewijd: Mohamed werkt al twintig jaar bij Ahold

Mohamed Bakayan (37) is sinds oktober 2013 manager van de Albert Heijn aan de IJburglaan. Hij is erg positief over de IJburgers: “Het zijn kritische klanten die ons met hun feedback helpen om steeds meer te groeien”.

advertorial

Toen Mohamed vijftien jaar was begon hij als vakkenvuller in de AH aan de Van Baerlestraat. “Dit filiaal bestaat niet meer, de winkel werd vervangen door die aan het Museumplein,” vertelt hij. Hij is lange tijd vulploegmedewerker geweest en had het altijd erg naar zijn zin. Toen hij ouder werd zag hij kans om op te klimmen binnen Ahold.

“Als supermarktmanager houd ik me voornamelijk bezig met de begeleiding van medewerkers.” Een georganiseerd team kan de klanten zo goed mogelijk helpen, zo redeneert hij. Het leukste aan zijn baan vindt hij het werken met een heel divers team. “Als mijn medewerkers aan het einde van de dag tevreden naar huis gaan en mijn klanten content de winkel verlaten, ben ik blij”.

Het draait in zijn winkel om meer dan alleen om boodschappen doen. Zo organiseert Mohamed met Sinterklaas en Pasen leuke activiteiten voor kinderen. En steunde hij samen met de winkeliersvereniging de avondvierdaagse.

Vanaf deze week zal er elke woensdagmiddag een actie voor kinderen zijn. Ook vinden er op vrijdagen en zaterdagen vaak proeverijen plaats in de winkel. Mohamed, brede lach: “Ik leid een dynamische winkel, er is altijd wel iets te doen.”

Tekst Anouk Tuitel

Lees hier andere portretten van ondernemers.