Oost in Bedrijf

‘Sushi eet je niet als patat’

Calvin is eigenaar en een van de koks van Japans restaurant Yatta, hij heeft al tien jaar een succesvolle bezorg- en afhaaldienst. Die houdt hij ook na 1 juni volop in bedrijf, vertelt hij. “We willen dat het veilig is.” Hij wil mensen graag even wakker schudden over hoe je echte sushi hoort te eten. “Ze weten niet meer wat het is. De geest van sushi is de rijst, dan komt de vis, daarna de rest. En je gebruikt een klein beetje sojasaus. Ik zie mensen vaak de rol helemaal onderdompelen.” Hij glimlacht even. “Maar je eet sushi niet als patat. De Japanse keuken is een verfijnde keuken, het gaat om de details. Wij beheersen die kunst. In tegenstelling tot veel ketens en supermarkten, waar het machinaal gemaakt is, maken wij sushi traditioneel en handmatig.” Wat een van zijn vele specialiteiten is? “De tataki gyu roll: licht gegrilde black angus beef met groenten, avocado en truffel.”

Oranje-Vrijstaatkade 25, www.restaurant-yatta.nl

Winkels en horeca in Oostpoort opgefrist en klaar voor zonnige maanden
De ondernemers in winkelcentrum Oostpoort zijn in deze coronatijd niet bij de pakken neer gaan zitten, hoewel het niet altijd makkelijk was. De winkels zijn op een veilige manier open. Ook de horecaondernemers, die supersnel een takeaway en bezorgservice op poten hebben gezet met mooie producten en menu’s, staan te popelen om hun gasten te ontvangen. Vanaf 1 juni mogen de restaurants en terrassen open, uiteraard volgens alle geldende richtlijnen. “We willen er echt iets moois van maken.”

Advertorial, spread in opdracht van CBRE.