Oost in Bedrijf

Stadspakfestival in binnentuin Tropenmuseum en Oosterpark

Café De Tropen organiseert op 9 juli in samenwerking met Spang 31 het eerste UMAMI PARK, een nieuw stadsparkfestival in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en in het Oosterpark. Van 10.00-20.00 uur kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops en art & crafts.

“Het Japanse woord Umami – ‘heerlijkheid’ – is een van de vijf basissmaken. Bij De Tropen spelen Oosterse smaken en geuren een grote rol. Op warme dagen waarbij mensen buiten willen genieten van elkaar, van lekker eten en van een mooie omgeving leek het ons op deze plek een goed idee”, zegt Claire van Campen van Café de Tropen en KIT Hospitality. “Wij liggen pal naast het tweede stadspark en willen buurtbewoners, ondernemers en toeristen graag willen laten genieten van een nieuw cultureel festival.”

UMAMI PARK wil de fascinerende wonderlijke wereld van het Oosten een podium geven, een plek creëren waar het lekkerste, mooiste en nieuwste uit Azië bij elkaar komen. Niet alleen culinair maar ook cultureel, economisch en maatschappelijk.

De toegang is gratis en de workshops zijn tegen een speciaal tarief te volgen. Voor meer info over het festival zie umami-park.com.