Advertorial

Sluiting Piet Heintunnel, op 9 oktober een ‘blij dat ik deel-dag’

Nu de scholen zijn begonnen en mensen weer aan het werk zijn, neemt de verkeersdrukte toe. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat de Piet Heintunnel nog steeds dicht is voor renovatiewerkzaamheden. De gemeente Amsterdam biedt reisalternatieven, waarvoor speciale acties lopen.
Zo kun je voor €1 een GVB-dagkaart proberen, waarmee je met tram 26 alsnog door de Piet Heintunnel reist. Of je pakt een deelscooter van felyx of Check en krijgt gratis rijminuten. Als je fietst, spaar je via de Toogethr Cycles-app punten voor cadeaus of het goede doel. En voor een tientje probeer je een week een e-bike of e-bakfiets. Via de Amaze app plan boek en betaal je je reis, en ook daar krijg je een startkorting. Een compleet overzicht van de reisalternatieven en de speciale acties is te vinden op www.amsterdambereikbaar.nl/pietheintunnel

Op zaterdag 9 oktober tussen 12.00-15.00 uur, onder voorbehoud van coronamaatregelen, vindt de Blij dat ik deel-dag plaats op het parkeerterrein van het Sportfondsenbad in Oost. De gemeente en verschillende aanbieders delen informatie. Zie ook amsterdam.nl/deelvervoer.