Oost in Bedrijf

Slagerij Bührs vernieuwd, ‘wij hebben al 140 jaar het vertrouwen van de klant’

Slagerij Bührs, in winkelcentrum Brazilië in Zeeburg, wordt met veel passie gerund door vader Michel en zoon Robbert. Ze willen niet zomaar vlees verkopen, maar kwaliteitsvlees met een goed verhaal. En daar doen ze veel voor. Michel: “We vinden dierenwelzijn heel belangrijk en werken alleen met leveranciers die net zoveel passie voor het vak hebben als wij.”

Slagerij Bührs haalt al het rund- en kalfsvlees bij dezelfde boer en weet precies welke kwaliteit ze daarmee verkopen. Robbert: “Het is een eerlijk product en daar staan we echt voor. We zijn heel transparant, je mag hier altijd even achter de schermen kijken als je wilt.”

Naast rund, kip en varken verkoopt de slagerij ook kant-en-klare gerechten. “We hebben een chef-kok in dienst en die maakt van onze producten lekkere maaltijden, echt vol van smaak.” Slagerij Bührs is tevens cateraar voor veel bedrijven in de buurt.

Dat het een familiebedrijf is, daar zijn de mannen trots op. Michel: “We zijn als familie al 140 jaar slager, Robbert is de vijfde generatie. Kijk, dat betekent ook wel wat. Want als je zo lang het vertrouwen van de klant hebt, dan mag je toch wel zeggen dat je meetelt. Als het van generatie op generatie doorgegeven wordt en succesvol blijft, dan heb je toch wel wat bereikt als familie. En daar zijn we heel trots op.”

Door Annemijn Niehof