Oost in beeld

AHC IJburg sluitseizoen af met lidmaatschap hockeybond

Met een roerig zonovergoten familietoernooi flatste AHC IJburg zaterdag 7 juli 2012 het seizoen uit. Soms zijn de kleinen groter dan de groten, bleek daar. In letterlijke en figuurlijke sportiviteit overklasten de kinderen hun ouders tijdens spannende wedstrijden, waarin het er dankzij fanatieke vaders soms verhit aan toe ging. Er werd gestreden voor elke bal, veel gescoord en ook enorm veel gelachen.

Aan het einde van de middag tekende voorzitter Mundi van Embden een exclusief contract met sportwinkel Sportsfanatic, in het komende jaar in samenwerking met Stag leverancier van de vernieuwde clubtenues. In de loopt van het najaar 2012 hoopt de hockeyclub een extra veld te krijgen en er zijn nog steeds de plannen voor een eigen (tijdelijk) clubhuis.

Sinds kort mag AHC IJburg zich overigens volwaardig lid van de Nederlandse hockeybond noemen. Een nieuwe club krijgt altijd eerst een aspirant lid-licentie. Die werd onlangs dus omgezet in een definitieve licentie. Niets lijkt de club kortom een rooskleurige toekomst in de weg te zitten.