Oost in Bedrijf

Schoenmakerij Waterland geopend

Hij is terug, Martin de Graauw is onlangs met een splinternieuwe zaak neergestreken in winkelcentrum Waterlandplein in Noord. Op een steenworp afstand van Oost, net over de Schellingwouderbrug. “Noord is niet ver”, zegt hij zelf ook. Bij deze meesterschoenmaker prijkt het certificaat van het Schoenmakers Gilde alweer aan de muur.

Martin de Graauw runde eerder succesvol een schoenmakerij met sleutel- en slotenservice op IJburg, om daarna naar Spanje te verhuizen en zijn droom – een slotenservice en een B&B – waar te maken. Wat hij nooit verwacht had, gebeurde toch: “Ik kreeg zo’n verschrikkelijke heimwee.”
En dus kwam hij terug, om in Noord met hetzelfde enthousiasme iets nieuws op te zetten. “De ervaring van toen neem ik mee. Ik sta voor hoge kwaliteit op schoenreparatie, vandaar dat wij ook weer lid van het gilde zijn: wij horen bij de betere schoenmakers. En mogen daarom op originele wijze schoenen repareren met materiaal van onder meer Van Lier en Van Bommel. Wij verkopen niets waar wij zelf niet achter staan.”

Behalve voor schoenreparaties kun je er ook terecht voor accessoires, sleutelservice, sloten en cilinders (inbraakwerend hang- en sluitwerk). En tassen, koffers en luxe lederwaren zoals de mooie werktassen van Castelijn & Beerens. “Je kan het niet opnoemen of ik heb het.”

Schoenmakerij Waterland, Waterlandplein 261 B, geopend dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Zie www.martins-sloten.com/schoenmakerij-waterland en Facebook ‘schoenmakerij waterland’.

advertorial