Oost in Bedrijf

Samenwerking Apotheek Watergraafsmeer en Linnaeus Apotheek

Meer service in de apotheek en een dag- en nacht beschikbare uitgifteservice. Dat is wat u gaat merken van de samenwerking tussen Apotheek Watergraafsmeer en Linnaeus Apotheek.             -advertorial

Apothekers C. Schepers, L.Y. Pang Kan en M.M. Buikema bogen met hun apotheken op ruim 150 jaar ervaring in Amsterdam-Oost. In al die jaren stond en staat de zorg aan de bewoners altijd voorop. ‘Medicijnen vormen een belangrijk onderdeel van goede gezondheidszorg. Door onze krachten te bundelen wordt die zorg nog beter’, beloven de samenwerkende apothekers.

24-uurs service
De apotheken scoren op klanttevredenheid nu al een ruime 8, maar zij gaan de service verder verbeteren. Zo krijgen zowel Linnaeus Apotheek als Apotheek Watergraafsmeer een (nieuwe) uitgifte-automaat. U kunt dan 24 uur per dag, 7 dagen per week uw medicijnen afhalen. Hiervoor ontvangt u een code die per e-mail/sms wordt verzonden waarmee u vervolgens uw kluisinhoud, kunt ophalen; zonder wachttijden en op een moment dat het u schikt.

Snelbalie
Ook wordt in beide apotheken een snelbalie geopend. Net als voor de uitgifte-automaat ontvangt u dan een e-mail/sms met een code als uw medicijnen klaar staan. Deze code toetst u bij binnenkomst in de apotheek in, u krijgt uw medicijnen aan de snelbalie en kunt weer verder.

Servicepunten
Naast de genoemde uitbreiding van de service in de apotheken aan de Linnaeusstraat 81 en aan het Christiaan Huygensplein openen de apothekers ook een servicepunt in de Primera aan de Middenweg 49. Daar kunt u terecht om uw medicijnen op te halen gedurende de openingstijden van de Primera.
De huidige Apotheek Watergraafsmeer Gezondheidscentrum wordt per 1 juli ook een servicepunt. Door de nauwe samenwerking tussen Linnaeus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer en de komst van de servicepunten is het niet meer noodzakelijk Apotheek Middenweg open te houden. Deze locatie wordt daarom per 1 juli gesloten.

Beste zorg door samenwerking
De krachtenbundeling van Apotheek Watergraafsmeer en Linnaeus Apotheek beperkt zich niet alleen tot meer service en betere samenwerking tussen de apotheken. Ook met de huisartsen in de buurt, waaronder uw eigen huisarts, verbetert de samenwerking en daarmee de zorg aan alle inwoners van Amsterdam-Oost.
‘Wij hebben een digitale receptenverbinding met alle artsen in de buurt. Een berichtje van uw huisarts naar ons en op al onze apotheeklocaties weten wij welke medicatie uw huisarts aan u heeft voorgeschreven’, legt Schepers uit. ‘Of u nou vervolgens naar de Linnaeusstraat of het Christiaan Huygensplein gaat, wij zorgen ervoor dat u snel de juiste medicijnen krijgt’, vult Buikema aan.

Openingstijden
Linnaeus Apotheek
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Apotheek Watergraafsmeer
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Apotheek Medisch Centrum Oost
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Servicepunt Watergraafsmeer Gezondheidscentrum
maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur

Primera Medical Desk
maandag t/m vrijdag 7.30 tot 18.00 uur
zaterdag 7.30 tot 17.00 uur

www.linnaeus.nl / www.apotheekwatergraafsmeer.nl