Oost in Bedrijf

Samen voor een mooiere wereld

Biologische winkel Biolicious introduceert een community card om samen een verschil te maken. Biolicious-members profiteren van speciale aanbiedingen.

“Met onze keuzes hebben we invloed op onze omgeving en de toekomst van onze kinderen”, zegt Pien Thate, eigenaar van de twee Biolicious-winkels in Amsterdam. “We hebben daarmee veel meer invloed dan we ons realiseren. Your wallet is a changemaker. Samen kunnen we kiezen voor anders.”

De Biolicious-card stelt de inkoper van Biolicious in staat om nog meer bij haar favoriete leveranciers in te kopen. Pure producten, met liefde voor mens en natuur.
Biolicious is een onafhankelijke biologische supermarkt met een vestiging op IJburg en een in Oostpoort. Naast het reguliere biologische aanbod verkoopt Biolicious producten die bijna nergens anders verkrijgbaar zijn. Thate: “Het is mijn man Maurits zijn gave om prachtige, biologische producten te ontdekken en in te kopen. We willen zijn expertise inzetten om voor onze members mooie producten in te kopen tegen een zacht prijsje. Voor kleine lokale producenten is het onderdeel zijn van een community een prachtig middel om een bepaald volume te krijgen. Zo kunnen zij blijven bestaan.”

Biolicious wil in haar winkels een oase creëren waarin mensen met een gehaast leven tot rust kunnen komen. Thate: “Ik wil mensen uitnodigen om winkelen te zien als een momentje voor zichzelf. Goed eten is een vorm van zelfliefde. Bij Biolicious kun je rustig langs de schappen lopen, verleid worden door de kleuren en geuren, en producten proeven. Wij kopen verantwoord in, wat een antwoord is op maatschappelijke vraagstukken zoals de bijensterfte en het plasticprobleem.”

Om samen sterker te staan introduceert Biolicious de community card (deze kost tot 1 juli 7,50 euro). Klanten met zo’n kaart profiteren wekelijks van aanbiedingen op kaas, groente en droogwaren. Wie een community card koopt, krijgt een welkomsttas van Biolicious, een spaarkaart voor onder andere leuke ‘no waste’-producten en een zakje bijvriendelijk bloemenzaad. “Hoe groter de community, hoe meer wij kunnen inkopen bij onze favoriete leveranciers”, besluit Thate.

Biolicious respecteert de privacy van klanten en zal niet vragen om persoonlijke gegevens voor het aanleggen van een databank. “Bij ons ben je helemaal vrij.”

Advertorial