Oost in Bedrijf

Sahan Supermarkt: Strakke winkel met een heel divers assortiment

Sinds februari van dit jaar is Sahan Supermarkt geopend in Oostpoort. Het is een mooie, strakke winkel, waar Abdurrahman Polat de enthousiaste en trotse bedrijfsleider is. Hij vertelt: “We zijn officieel een Turkse supermarkt, maar onderscheiden ons door onze winkelgrootte, lage prijzen en het assortiment. Klanten, samenwerking, culturele tradities en milieu staan bij ons centraal.”

In de winkel vind je uitsluitend halal-producten, niet-alcoholische dranken, en behalve Turkse ook veel Nederlandse, Surinaamse, Aziatische, Arabische en Balkan-producten, helemaal afgestemd op de mensen die in Amsterdam wonen en allemaal heel duidelijk gerubriceerd. Abdurrahman: “En we hebben een slagerijafdeling met dagelijks vers vlees zoals lam, kip en kalfsvlees.”

Dit is de eerste Sahan-vestiging in de hoofdstad. “Oostpoort is een mooie plek, echt een centrum. Mijn werk hier is heel dynamisch, geen dag is hetzelfde, en ik heb veel contact met bezoekers.” Van heinde en verre komen die. Mensen uit Oost, maar ook uit West en bijvoorbeeld Zaandam en Purmerend, helemaal als het de zogenoemde Actieweken zijn. “We leveren de spullen die in de aanbieding zijn tot op de laatst geldende dag. Het is nooit op.”

In een ruime hoek van de winkel, met uitzicht op de gezellige Waldenlaan, is een cafetaria waar je verse broodjes, Turkse lekkernijen zoals baklava en natuurlijk dranken als koffie kunt afhalen, bestellen of aan een tafeltje kan nuttigen. Abdurrahman: “Alles wordt vers gemaakt. Zeker voor mensen die van buiten Oost komen is dit een fijne plek om even uit te rusten.”

Waldenlaan 135.

Gepubliceerd in Lekker Amsterdams (voorheen Beleef het in Oost) editie 13, bijlage in opdracht.