Oost in Bedrijf

Restaurant Winterlicht op Pampus gaat weer open

Historie, natuur, avontuur en lekker eten, Pampus biedt het allemaal. Wie wil uitwaaien op een onbewoond eiland hoeft tegenwoordig geen wereldreis meer te maken. Vanuit IJburg en Muiden vaar je zo naar Pampus toe, op een sfeervolle klipper met echt Pampusbier aan boord.

Pampus is veel meer dan zomaar een fort op zomaar een eiland. De oorsprong is een tastbaar bewijs van waar Nederland goed in is: land maken van water. Het fort is het uniek door uitersten: hypermoderne belevingsroutes tegenover donkere gangenstelsels en ongerepte fortkamers. Het eiland biedt een verrassende variatie aan flora en fauna, en bovendien ontwikkelt Pampus zich tot duurzaam zelfvoorzienend erfgoed. Wérelderfgoed, want als boegbeeld van de Stelling van Amsterdam is het forteiland een UNESCO World Heritagesite. Ook het Pampus Paviljoen heeft duurzaamheid omarmd. De kaart biedt veel lekkers van eerlijke, lokale producenten. 

Reserveren voor restaurant Winterlicht, dat alleen in november en december geopend is en alleen op vrijdag- en zaterdagavond, is nu mogelijk: pampus.nl/winterlicht.

Advertorial

Beeld: Gijs Hardeman