Oost in Bedrijf

Restaurant Le Bistro aan de Muiderstraatweg geopend: ‘Gedimd licht, een gezellige bar en linnen gedekte tafeltjes’

In een historisch pandje aan de Muiderstraatweg in Diemen is kortgeleden Le Bistro geopend, een klassieke bistro met een goede keuken en verse producten. Peter Meijer is uitbater en hij bestiert de keuken, vol passie. “Stilzitten is niet echt mijn ding.”

Het was eigenlijk niet de bedoeling om weer iets helemaal vanaf niets op te zetten, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, Peter is een horecaman in hart en nieren. “Het kwam op mijn pad, ik zag het pand en wist meteen wat hier goed zou passen. Het moest knus worden, een plek waar je romantisch kan eten. Een echte, ouderwetse bistro kortom. Nu draait het lekker en geniet ik enorm. De grote, luxueuze keuken is een genot om in te werken.”

Om zijn zuurkoolstamppotjes staat hij al bekend, maar op de kaart van Le Bistro – een klassiek moderne keuken – staan ook onder meer ribeye, gamba’s, lamskoteletjes, een vega-pasta en sliptong. “Ik gebruik verse producten, niks komt uit pakjes, en bij elk gerecht is een perfecte wijn te kiezen.” Hij lacht: “Ja, ik ben een kenner.”

Peter zit vol verhalen over zijn horeca-avonturen, hij is vrolijk en gastvrij. Kennis van vlees, zijn specialiteit, deed hij op in Zwitserland, waar hij lange tijd werkte. De ras-Amsterdammer maakte vervolgens onder meer de beroemde bistro Robert in Hilversum tot een succes, werkte in de keuken van Klein Kalfje aan de Amstel en werd in zijn tijd bij The Corner aan het Scheldeplein bekroond om zijn kalfsgehaktballen, tomatensoep en mosselen. “Ik heb veel mooie dingen meegemaakt.” Nu kijkt hij tevreden rond in zijn nieuwe zaak. “Zo wil ik het, de sfeer van een echte bistro: knus, een gezellige bar, met linnen gedekte tafeltjes, kaarsjes en gedimd licht.”

Terras
Le Bistro is nu nog zes dagen per week geopend, vanaf het voorjaar zeven. “Dan gaan we een mooi terras opbouwen, kijk wat een ruimte voor de deur.” Vanwege de opening is er de komende weken een feestelijke aanbieding: tournedos met peper- of stroganoffsaus voor €17,50. “Pure ossenhaas, mooi echt vlees.”

Ambities te over voor Peter, nu hij de smaak van een eigen zaak weer helemaal te pakken heeft. Hij wil nog een bezorgdienst opzetten en gezellige thema-middagen met bijvoorbeeld een High Wine organiseren. “Dan moet het team wel uitgebreid worden met personeel in de keuken en de bediening…” Duidelijk in zijn element: “Het is echt weer gezellig. De reacties van mensen die naar de keuken komen en me bedanken, daar doe je het voor.”

Le Bistro, Muiderstraatweg 55, Diemen, 020-7732908, www.lebistrodiemen.nl.