Oost in Bedrijf

‘Preventie en herstel vormen onze corebusiness’

Erik Versluis is fysiotherapeut en eigenaar van fysiotherapiepraktijk Middenweg. Hij is gespecialiseerd in diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met nek-, schouder- en armklachten.

Een model van het nek-schouder-armgewricht staat op zijn werktafel. “Ik leg cliënten daarmee uit hoe dat in elkaar zit.” Dat is nodig, stelt Versluis, want nek, schouders en armen vormen samen een complex gewricht. “Door te laten zien hoe het functioneert, kan ik cliënten al veel duidelijk maken over de oorzaak van hun klachten.”

Natuurlijk kun je bij Versluis ook terecht voor reguliere fysiotherapie, bijvoorbeeld bij rugpijn of sportblessures, maar zeker wie nek-, schouder- of armklachten heeft, is bij hem aan het goede adres. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de diagnostiek en behandeling van deze klachten.

Die komen veel voor, weet Versluis. “Bijna een derde van alle Nederlanders kampt ermee. De oorzaken kunnen uiteenlopend zijn. Denk aan chronische overbelasting, lange dagen achter de computer, werken met deadlines. Maar klachten kunnen ook ontstaan door een inactieve levensstijl: te veel zitten en te weinig bewegen. Of ze zijn het gevolg van een ongeluk, een plotselinge verkeerde beweging of een sportongeval.”

De één-op-één behandeling, de persoonlijke benadering, de kleinschaligheid, dat is de kracht van zijn eerstelijns fysiotherapiepraktijk. “Mensen vinden dat fijn. Het zorgt voor een rustige sfeer. Bovendien kan ik mensen van begin tot eind volgen. De behandeling begint met goede diagnostiek, waarbij ik gebruik maak van echografisch onderzoek. Dat is beeldvormende techniek waarmee ik bijvoorbeeld ontstekingen, pees- of slijmbeursklachten kan diagnosticeren. Daarna volgt begeleiding op weg naar functieherstel en een betere kwaliteit van bewegen. Zo hoop ik nieuwe klachten bij cliënten te kunnen voorkomen. Want preventie en herstel vormen onze corebusiness.”