Oost in Bedrijf

Plenty: flexibele werkplekken, ‘ondernemers kunnen elkaar inspireren’

Op de begane grond, met uitzicht op de haven, prachtige zeilschepen en het IJmeer, verhuurt Plenty flexibele werkplekken. De uitstraling is stoer industrieel. “Hier gebeurt het.”

Peter en Paul Bulters zijn initiatiefnemers van Plenty. Hun adviesbureau is ook in het prachtige pand aan de IJburgse haven gevestigd. Ze zijn enthousiast over de ruimte, die inmiddels plek biedt aan diverse ondernemers. “We zijn bezig met de puntjes op de i, het fijnslijpen. Er komt nog kunst aan de muur, het licht moet perfect.” De afwerking is van hoog niveau, er is uitsluitend gewerkt met goede materialen.

Ze geloven erin, de twee, gepokt en gemazeld in bedrijfshuisvesting. “Er wonen hier veel ondernemers, jonge mensen die vanuit huis werken. Veertienhonderd, wist je dat? Dat is heel erg veel. Daarom hebben we besloten om in deze mooie ruimte flexibele werkplekken te verhuren. De locatie is goed, dit is het centrum van IJburg als straks de nieuwe eilanden ook bewoond zijn. De haven is het bruisende middelpunt, hier gebeurt het.”

Buiten klinkt een bel. De sluis gaat open, het Pampusveer moet heen en weer. Peter kijkt zijn broer aan. Ze weten: “Hier kunnen samenwerkingen ontstaan, ondernemers kunnen elkaar versterken en inspireren. Dat zie je nu al gebeuren.”

Plenty verhuurt dertig werkplekken, maar ook lichte vergaderruimtes met plek voor twintig personen. Winkels en horeca liggen letterlijk om de hoek. “En er is altijd goede koffie.”

Plenty, Krijn Taconiskade 410, www.plenty-ijburg.nl. Of bel Peter: 06-54300679.