Leipe Slib

Pijpen

‘Verdomme, de verkeerde moffen meegekregen.’ Bij de man is het glas niet altijd halfvol. Het ging weer eens om pijpjes verbinden ergens buiten en onder, vanwege een pomp die er moet komen. In zo’n project gaat het in bepaalde fasen alleen nog maar om pijpen en buizen en nutsvoorzieningen en dingen in de grond.

Maar dat terzijde. Want we zijn dicht. Het dak is af, alle luiken, deuren en ramen zitten erin. Een overwinning hoor, al hebben we voor pannenbier nog steeds geen tijd gehad.

18 mei
***tape
‘Dat kuttape plakt niet.’ Ook 18 mei luid ik maar in met een citaatje. Omdat we dicht zijn, en nu ook geïsoleerd, komt de stukadoor morgen. En dan moeten er dus vloeren worden afgeplakt. Maar tape op beton lijkt vooralsnog geen gunstige combinatie.

Om je geheugen op te frissen: beneden in de noordsleuf maken we een galerie en borrelplek. In de zuidsleuf is de keuken in aanbouw, met een ruimte voor samenzijn. Boven gaan wij kantoor houden, het uitzicht is er spectaculair. En buiten komt een groot, groot terras.

19 mei
Te krap
‘Het gat is net te krap.’ Wéér zo’n verontrustend sms’je. De spoelbak is geleverd en je raadt het al… Vanavond komt de betonjongen uit Brabant nog wat klusjes doen. Misschien heeft hij een lumineus idee.

Leipe Slib
Voormalig slibvijzelgemaal wordt Stamhuis de Slibvijzel. Oud beton verbouwd tot nieuwe hangout. Belevenissen in een opmerkelijk project.
Lees hier meer.