Oost in Bedrijf

Pets Place: ‘Professioneel advies over je huisdier’

De dierenspecialisten Nikki Franzen en Floor Dros hebben samen ongeveer alle (huis)dieren gehad die je maar kan bedenken: katten, schapen, vissen, paarden, kippen en honden. Floor: “Nu heb ik thuis twee konijnen, een kat en vijf aquariums.” Nikki heeft een poes en binnenkort komt er een kitten bij. Ze weten waar ze over praten dus, als klanten komen voor spullen of advies. “Dat maakt het werk juist zo boeiend.”

Intussen gaat de telefoon, professioneel staat Floor een bezorgde hondeneigenaar te woord. Ze zegt: “Heb je specifieke vragen over gezondheid, voeding, verzorging en gedrag van je huisdier? Kom gerust langs en wij helpen je op weg.” Pets Place is een dierenwinkel met benodigdheden voor kat, hond, knaagdieren en vissen. Zoals voer, accessoires, speeltjes en hulpmiddelen, maar ook kleine dieren zoals hamsters en vissen. 

Nikki en Floor hebben het enorm naar hun zin in de winkel in Oostpoort. “Het team – we zijn met zijn zessen – is goed, het is gezellig op de werkvloer, maar het is vooral heel leuk en gevarieerd werk.” De interactie met klanten, die komen met eenvoudige vragen en voor ingewikkeld advies maakt het heel interessant. “Het is fijn als je mensen kan helpen die zich enorme zorgen maken over hun huisdier.” Maar ook de mensen die blij binnenkomen omdat ze binnenkort hun puppy mogen ophalen. “Die gewoon vragen: wat heb ik allemaal nodig? De dankbaarheid als ze goed geholpen zijn, daar doen we het voor.”

Waldenlaan 210.

Gepubliceerd in Lekker Amsterdams (voorheen Beleef het in Oost) editie 13, bijlage in opdracht.