Oost in Bedrijf

Pekingeend favoriet bij De Gouden Kom

Het enige Chinese restaurant op IJburg wordt gerund door de zussen May (48) en Siu (52) Man. Hun beider mannen werken in de keuken als kok en ook de kinderen helpen mee in de zaak.

Het werd ze met de paplepel ingegoten. May en Siu stonden al op jonge leeftijd in het Chinese restaurant van hun ouders. Ze hielpen in de keuken, in de bediening en deden allerlei klusjes. De passie voor Chinees eten en het werken in een restaurant is altijd gebleven.

In 2006 opende De Gouden Kom, aan de Daguerrestraat. “Het is fijn dat we zo’n hechte familie hebben, samen werken we met liefde in het bedrijf.”

May en Siu ervaren IJburg als een klein dorp. “Iedereen kent elkaar en zegt gedag op straat,” zegt Siu. “Vaak komen mensen tijdens de verhuizing Chinees bij ons afhalen.”
May en Siu kennen hun klanten, dus als er nieuwe mensen zijn valt dat meteen op. Zelf wonen de zussen in Almere. Hun andere zus heeft daar een Chinees restaurant.

Ook de afhaalservice loopt goed. “Favoriet zijn pekingeend en drooggebakken kip,” zegt May. “Via via horen mensen over deze gerechten en komen dan speciaal om te proeven.” Zelf vinden ze deze gerechten ook het fijnst, vooral als ze in het restaurant geserveerd worden. “Dan smaakt het nog net wat lekkerder.”

Door Anouk Tuitel