Oost in Bedrijf

‘Een patiënt is bij ons geen nummer’

Kleinschalig, geen wachttijden, snelle diagnostiek en behandeling, zes locaties – zo zou je de praktijk van de keel-, neus- en oorartsen van KNO Van Linschoten Specialisten in het kort kunnen omschrijven. Sinds 1 maart 2017 is de praktijk gevestigd in Medisch Kwartier IJburg.     -advertorial

Neusverstoppingen, heesheid, bijholteontstekingen, kinderen met gehoorproblemen… zomaar een greep uit de klachten waarmee patiënten – jong en oud – de spreekkamer bezoeken van Annalisa Lo Galbo en haar collega’s René Middelweerd en Gerrit-Jan Westerveld, de kno-artsen in de buitenpoli IJburg.

Ze heeft prachtig werk, vindt Lo Galbo. “Het werk is divers, geen enkele dag is hetzelfde. En het is fijn dat we alle leeftijden in de spreekkamer krijgen. Van jonge kinderen die een buisje nodig hebben, tot senioren met slechthorendheid. Bovendien houden we alles in eigen beheer. We doen de diagnostiek en voeren meteen daarna zelf de behandeling uit. Zoals evenwichtsonderzoek, audiologisch centrum of operatie. Doorverwijzing is niet nodig.”
De kracht van KNO Van Linschoten Specialisten? “We zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) dat kleinschalig werkt. Patiënten zijn bij ons geen nummer. Bovendien hebben we geen wachttijden. Patiënten kunnen na een verwijzing van huisarts of medisch specialist dezelfde dag nog bij ons terecht. In andere ziekenhuizen kunnen de wachttijden soms weken tot maanden oplopen.”

Daarnaast biedt Van Linschoten Specialisten behandelingen die andere ziekenhuizen niet hebben. “Mensen met een chronische loopneus geven we hete peperbehandelingen. Die zijn bewezen effectief. En we bieden als enige niet-academische ziekenhuis een uitgebreid evenwichtsonderzoek aan. Alles wat we doen, is vergoede zorg.”

De kno-artsen houden praktijk in Medisch Kwartier IJburg, het gezondheidszorgcentrum aan de Erich Salomonstraat 326. “We zitten daar samen met andere zorgprofessionals op het gebied van logopedie, psychologie en fysiotherapie. We werken nauw met hen samen bij de behandeling van bijvoorbeeld heesheid, duizeligheid en evenwichtsproblemen. Patiënten waarderen die multidisciplinaire aanpak. We scoren een 8,5 in al onze patiëntenenquêtes. Dat zegt denk ik genoeg.”  www.vanlinschotenspecialisten.nl