Advertorial

Park Apotheek werkt nu samen met Linneaus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer: ‘Snelle service en goed contact met de lokale huisartsen’

In de prachtig opgeknapte Eerste Oosterparkstraat vind je op nummer 230 Park Apotheek. Deze apotheek is onlangs overgenomen door de in Oost bekende apothekers Cisko en Myrre, die ook Linnaeus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer runnen. Door hun goede en intensieve samenwerking met elkaar en de huisartsen in de wijk krijg je de beste en snelste zorg. Wachten? In Park Apotheek hoeft dat bijna nooit.

Cisko Schepers en Myrre Buikema zijn apothekers in Oud-Oost en Watergraafsmeer, samen vormen ze de Apothekers Groep Amsterdam Oost en hebben ze sinds 1 juni 2022 Park Apotheek onder hun hoede genomen. Ze zijn daar heel trots op. “We hopen deze apotheek als vanouds te laten floreren. De naam verandert niet, de letters op de gevel zijn onlangs vernieuwd. “De service zal verbeteren en verder blijft alles hetzelfde. Mensen uit de buurt kennen deze plek, dat voelt vertrouwd.”

Cisko werkt al bijna tien jaar als apotheker in de wijk, Myrre meer dan vijf jaar. Samen hebben ze jarenlang ervaring in Oost en kennen de omgeving goed. Ze vormen een hecht team en hun samenwerking bevalt hun erg goed. Lachend kijken ze elkaar even aan. Myrre: “Ja, het gaat vanaf het begin heel soepel. We zijn nog net niet getrouwd eigenlijk.” Zo wisten de twee dat ze deze derde apotheek er goed bij zouden kunnen runnen.”

Binnenlopen voor advies
Bij de drie apotheken kun je natuurlijk terecht voor geneesmiddelen op recept, maar je kunt er ook altijd binnenlopen voor persoonlijk advies over medicijnen, en over bijvoorbeeld huidproducten die er van gerenommeerde en huidvriendelijke merken zoals La Roche-Posay, Vichy en Eucerin verkocht worden. In de apotheek worden ook zogenoemde zelfzorgproducten verkocht – zoals eczeemcrème, paracetamol en hooikoortsmiddelen – die je ook bij een drogisterij kunt kopen. Cisko: “Mensen denken vaak dat die bij de drogist goedkoper zijn, maar dat is niet het geval. Wij adviseren je daarbij kundig als je ze bijvoorbeeld moet combineren met andere geneesmiddelen. Webeantwoorden persoonlijke vragen en zijn laagdrempelig.”

Al heel lang in de wijk 
De twee professionals staan, samen met hun teams, al heel lang in de buurt bekend als goede en betrouwbare apothekers. Myrre: “We kennen de buurten en de mensen die er wonen, en onze samenwerking met de huisartsen in de wijk is goed. Zo kunnen we snel schakelen, we hebben korte lijntjes met de huisartsen en hebben met hen periodiek overleg.
Tegelijkertijd is het voor de huisartsen fijn en handig dat ze één aanspreekpunt voor alle drie de apotheken in de buurt hebben. Samen met de huisarts kijken we naar de best mogelijk behandeling, persoonlijk en op maat.”
Cisko vult aan: “Tegenwoordig zie je mensen benaderd worden door internetapotheken, vooral kwetsbare ouderen. Als er snel geschakeld moet worden voor bijvoorbeeld pijnstillers of antibiotica dan weten de huisartsen en wij elkaar snel te vinden en kunnen we de betreffende medicatie snel leveren. Dit is zeker niet het geval met deze apotheken. Er wordt vaak verzocht weer uit te wijken naar de lokale apotheek.”

Snelle service
Service en snelle hulp aan de balie, dat is onder meer wat ze onderscheidt van andere apotheken. “We hebben zo onze piekmomenten maar wachttijden zijn hier niet lang.” In alle apotheken kan er gebruik gemaakt worden van de 24-uurs afhaalkluis aan de buitenkant van de apotheek door middel van met een door sms toegestuurde code. Ook werken onze assistenten constant aan de balie volgens het FLOW-principe. Assistenten doen hun werk hoofdzakelijk aan de balie. Bij ons zijn ze juist zichtbaar, en mensen die aan de balie komen worden altijd als eerste geholpen.”

Park Apotheek vind je vlak bij het mooie Oosterpark, tegenover het OLVG, in een gezellige straat met leuke winkels. Het bevalt Myrre en Cisko goed in deze buurt. Cisko: “Het mooie van dit vak is dat het zo gevarieerd is, geen dag is hetzelfde. ’s Ochtends weet je nooit wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Ja, het is een mooie buurt, heel gemêleerd, waar wij een laagdrempelige, persoonlijke en betrouwbare apotheek willen zijn. Wij zijn er trots op dat we de Park Apotheek bij Apothekers Groep Amsterdam Oost hebben kunnen voegen.”


Park Apotheek – Eerste Oosterparkstraat 230 – www.parkapotheek.nl –020-6652045 – openingstijden ma-vrij 8.30-17.30 uur

Linnaeus Apotheek – Linnaeusstraat 81 –  www.linnaeus.nl – 020-6651285 – openingstijden ma-vrij 08.00-18.00 uur en zaterdag 08.00-14.00 uur

Apotheek Watergraafsmeer – Helmholtzstraat 57 – www.apotheekwatergraafsmeer.nl – 020-4682724 – openingstijden ma-vrij 08.00-18.00 uur en zaterdag 08.00-14.00 uur