Ingezonden

Open repetitie Toonkunstkoor Amsterdam op 5 juni

Wil je beroemd koorrepertoire zingen, met goede orkesten en in de grote concertzalen van Nederland? Vind je het een uitdaging om ook hedendaagse muziek te zingen? Kom dan kennismaken op onze open repetitie op maandag 5 juni van 19.30 tot 22.00 uur in Vrijzinnig Centrum Vrijburg.

Toonkunstkoor Amsterdam is een ambitieus en veelzijdig concertkoor. Recente concerten zijn onder meer Liebesliederwälzer van Brahms, Koorfantasie en Elegischer Gesang van Beethoven en Petite Messe Solennelle van Rossini. De komende tijd werken we aan de Messe in e-Moll van Bruckner, de Mis van Stravinsky en de Carmina Burana van Orff. 
Toonkunstkoor Amsterdam wordt regelmatig uitgenodigd door professionele orkesten. Het koor werkte de afgelopen jaren samen met o.a. het Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, het Orkest van het Oosten, het Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouw Kamerorkest.

Matthäus-traditie
Elk jaar zingt Toonkunstkoor Amsterdam Bachs Matthäus Passion op Goede Vrijdag in het Amsterdamse Concertgebouw. Sinds 2008 is ook de jaarlijkse uitvoering op Palmzondag in Phil. (voorheen De Philharmonie) in Haarlem traditie geworden. Daarnaast brengt het koor tenminste één eigen productie per seizoen. 

Lid worden
We repeteren elke maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Vrijzinnig centrum Vrijburg in Amsterdam. Je kunt twee keer vrijblijvend meerepeteren. Als de kennismaking bevalt, kun je een afspraak maken voor een auditie bij de dirigent. Daarbij is altijd ook een bestuurslid aanwezig. De dirigent gaat je stembereik na, de zuiverheid van zingen en je kennis van het muziekschrift. Ook zing je een muziekstuk dat je zelf kiest.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld audities kun je contact opnemen met het Toonkunstkoor Amsterdam: info@toonkunstkoor.nl.

Advertorial