Open Haven Festival

Open Haven Festival wint aan populariteit

Zondag 21 april pas vindt het Open Haven Festival plaats, maar nu al zijn alle vijftig marktkramen verhuurd. Om 12.00 uur is het startsein van het festijn, maar niet voordat in de vroege ochtend de steigers zijn geschrobd – een traditie van watersportvereniging IJburg bij de start van het vaarseizoen –, de boten zijn versierd en het podium is gebouwd.

Tegelijk met de markt klinken de platen van DJ Doc. Tussendoor zijn er verrassingsacts en zingt een shantykoor. Kinderen kunnen varen in zeilbootjes of door het water rollen in Aqua Bubbles, volwassenen leven zich eventueel uit op de Kop van Jut, bij de haringkar of de buitenbar.

Om 14.50 uur geeft voorzitter Patrick Verdoorn van de Parel van Amsterdam het woord aan portefeuillehouder Nevin Özütok, zij opent het vaarseizoen officieel en lanceert een gratis wifi-netwerk voor de haven. Aansluitend, vanaf 15.00 uur tot aan het eind om 18.00 uur treedt de rock- en popcoverband ‘The Wendies’ op, op een groot podium.

Voor de markt is inmiddels een wachtlijst. De volgende partijen staan in ieder geval. En hier vind je details over het programma. In café DOK48 wordt al die tijd door team 42 La Marmotte 2013 snoeihard gefietst voor een goed doel. Jij kan ook meedoen, en prijzen winnen.

De markt: Alpsoluut, BeeHive, Brocante Decoratie, Stichting VIIA, Restaurant Zen, Glenn’s Patat, Boards EnZo, Casabarista, MLTD, Visgilde Ijburg, WVIJburg, I Scream for Ice Cream, Jovri, Goods and Goodies, Vinnies Bakery, ABN-Amro, Lunchroom Larserpoort, Biolicious, Studio Zo Mooi, Motosport, Ramon Timmerman, Boerderij op IJburg, Palingroker, de Wijnlijst, Sailboa / PampusVeer, Theatraal IJburg, Kop van Jut, Gideon, Magneet Festival, Zonnefabriek.