Oost in Bedrijf

Open dag in De Open hof en het Flevohuis, ook voor mensen die werk zoeken

Op zaterdag 16 maart van 11.00-16.00 uur is er open dag in verpleeghuizen De Open Hof en het Flevohuis. Je kunt sfeer proeven en van alles vragen over de ouderenzorg. De open dag is ook bedoeld voor mensen die (parttime) werk zoeken. “Als je aardig bent, is er veel mogelijk. En onze afdeling Opleidingen is uniek.”

“De open dag is het moment om even binnen te lopen”, zegt personeelsadviseur Eva. “We laten graag zien wat we in huis hebben, welke zorg we verlenen en wat er is aan ondersteuning voor ouderen die thuis wonen.”

Ook voor later
“Als je op zoek bent naar een vorm van zorg, bijvoorbeeld voor een van je ouders, kom dan binnen en stel je vragen.” Het kan ook handig zijn voor later. Eva: “Mensen wonen langer thuis, maar op een dag hebben ze misschien zorg nodig. Dan is het fijn als je weet waar je kunt aankloppen. Dat scheelt een hoop zoekwerk op het moment dat de tijd dringt.”

Ook voor werkzoekenden is het de moeite waard om langs te komen. Dat kunnen zij-instromers, 45-plussers of statushouders zijn. Maar ook mensen die niet gelukkig zijn in hun huidige baan of die een tijd vooral bij de kinderen zijn geweest. “De enthousiaste mensen van ZGAO verwelkomen je graag”, vertelt een trotse John. Hij is verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. “Er zijn parttimebanen, plekken voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers, en zomerbanen voor studenten. We merken dat mensen niet altijd een goed beeld hebben van wat er gebeurt in een verpleeghuis. Het werk is veelzijdig en medewerkers worden hier in de praktijk opgeleid.”

Gastvrouwen en gastheren
Hij noemt de functie van gastheer en gastvrouw, die sinds een jaar op de verpleegafdelingen vervuld wordt. “We kunnen nooit meer zonder.” Gastheren en gastvrouwen zetten koffie, doen spelletjes, ontvangen bezoekers. Ze zijn de extra ogen en handen, geven dat belangrijke beetje extra aandacht aan bewoners. “We zoeken aardige mensen.” Wat ZGAO uniek maakt is de grote afdeling opleidingen. “Er zijn hier veel mogelijkheden om de stap naar de ouderenzorg te zetten”, benadrukt John.

Eva: “Kom vooral op de koffie, ons team heet je van harte welkom.”

Open Dag zaterdag 16 maart, 11.00-16.00 uur
-De Open Hof, Fahrenheitstraat 115
-Flevohuis, Kramatplantsoen 263
www.zgao.nl

Een kijkje achter de schermen bij Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO)
Deel 55. Lees hier de andere delen.