Nieuws

Open Dag bij ZGAO: voor al je vragen over zorg of werken in de zorg

Op zaterdag 21 maart houdt ZGAO een Open Dag Ouderenzorg. In het Flevohuis en De Open Hof kun je dan terecht met al je vragen over zorg en over werken in de zorg. Ook dagcentrum Kramat is die dag open. “We willen laten zien welke ondersteuning we in Oost kunnen bieden, en dat er veel carrièremogelijkheden zijn.”

Alle disciplines – van de thuiszorg, dagbesteding en revalidatie tot aan wonen in het verpleeghuis – presenteren zich. Mensen kunnen binnenlopen, rondkijken en vragen stellen. Nicole Kerssemakers, medewerker van ZGAO: “Vorig jaar was er bijvoorbeeld een mevrouw die zag dat haar buurvrouw vaak alleen thuiszat. Is er iets te doen voor haar in de buurt, vroeg ze zich af. Dan blijkt er dus van alles mogelijk te zijn. De weg vinden in ‘zorgland’ is lastig en wij helpen graag.”

Ook voor mensen die op zoek zijn naar een baan, een stageplek of vrijwilligerswerk, of mensen die geen voldoening halen uit hun huidige werk, is de open dag een uitgelezen kans.
Zo kwam Daniëlle Duivenvoorde het afgelopen jaar met de zorg in aanraking toen een goede vriend ernstig ziek werd, en haar vader in een verpleeghuis terecht kwam. Hoewel het een verdrietige periode was, voelde het zorgen en de omgang met de verzorgenden als een warm bad. “Ze doen fantastisch werk, iedereen was even lief voor mijn vader. Toen werd me duidelijk dat je er dankbaarheid en liefde voor terug krijgt. Ook ik heb liefde te geven aan wie het nodig heeft. Zo kreeg ik de moed om me te melden bij ZGAO, waar ik een dag mocht meelopen in het Flevohuis.” 

Daarna wist Daniëlle het zeker. “Ik heb verschillende banen gehad, ook in winkels gewerkt. Maar nu ik eraan geproefd heb weet ik: de ouderenzorg past bij mij. Ik start in september met de opleiding tot verzorgende, een combinatie van werken en leren. Nu al sta ik te popelen.” In april kan Daniëlle alvast aan de slag als gastvrouw op de groepswoningen. Zo’n enthousiast iemand is meer dan welkom. 

Medewerker Sharlona Amende: “We zijn een informele organisatie met een enorme diversiteit aan culturen.” Daniëlle knikt: “Ik heb tot nu toe alleen maar lieve mensen ontmoet.”

Open Dag Ouderenzorg in Oost: Flevohuis en dagcentrum Kramat (Kramatplantsoen 263 en 101A) en De Open Hof (Fahrenheitstraat 115) 11.00–16.00 uur, www.zgao.nl.

Voor al je zorgvragen
Zorggroep Amsterdam Oost helpt ouderen in Oost om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Op 21 maart kun je ook terecht met vragen als ‘Zijn de activiteiten in zo’n dagcentrum iets voor mij?’ en ‘Wat voor hulp is mogelijk nu mijn man beginnende dementie heeft?’.

Foto: Daniëlle (midden) begint op haar zesendertigste in het Flevohuis aan een nieuwe carrière. “Een prima leeftijd om te switchen.” Sharlona (links), Nicole en hun collega’s staan klaar om op 21 maart te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van werk, opleiding en zorgverlening. 

Serie: Een kijkje achter de schermen bij Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO), deel 66.