Leipe Slib

Op tv

AT5 kwam langs om te filmen. Dan is zo’n diefstal ineens nog ergens goed voor. De man leidde het soepie rond en liet ze uitgebreid zien hoe een en ander gebeurd zou kúnnen zijn. ‘Kijk, dit zijn stalen hoekprofielen,’ lichtte zijn stem er zelfs bij op. ‘Deze hebben ze laten liggen.’ Aha, oké. Hopen dan maar dat er geen andere slechteriken naar de tv kijken vanavond. Een leuk item werd het wel.

Zie hier het item op AT5.


8 maart

Tempo
Het gaat hard nu. Er is een mal voor het keukenblad. De trappen worden in beton gegoten. We hebben stroom! Lekkages worden met strakke hand en zalvende woorden (‘Het komt goed, het komt echt goed.’) vakkundig verholpen. We hebben een nieuwe held uit Zwaag die meedenkt en rustig blijft en doet wat hij moet doen. En over vier weken hebben we zelfs een dak.

10 maart
Sporen
Als ware opzichters staan we nu dus elke morgen om 7.30 uur klaar bij het hek. Voor de werkmannen. Die komen dan, vóór de file, om meteen te beginnen of eerst shag te roken. Maar vanochtend nog in alle stilte was een paal al uit het gat getrokken. Sporen van hondenpoten trokken zich voor ons uit. Sommige baasjes zien hun beest kennelijk voor een werkman aan. Het is wachten op een heterdaadje.

Meer over Stamhuis de Slibvijzel, straks onder andere het redactielokaal van de Brug.
Blog Leipe Slib 
Beeld Olaf Bijmoer