Oost in Bedrijf

‘Onze crispy chicken is een regelrechte hit’

In augustus opende aan de gezellige Oranje-Vrijstaatkade café Publiek de deuren. Het ruikt er fris, de inrichting is supersfeervol. De drie initiatiefnemers, Benjamin Plassard, Youp Theunissen en Caspar van Dam, nemen veel ervaring in de horeca mee naar deze mooie plek in Oostpoort. Café Publiek is een typische gastropub, open voor lunch, borrel en diner, met eerlijke en verse producten en vooral laagdrempelig.

“We willen niemand buitensluiten, toegankelijk zijn,” verklaart Benjamin. De drie zijn bierkenners, hebben een breed spectrum van de tap en op fles. De Franse vader van Benjamin kiest de wijnen uit. “Het gaat bij ons altijd om de kwaliteit.” Behalve huisgemaakte ijsthee worden onder veel meer goede koffie, verse groene smoothies en fijne salades geserveerd. “En onze crispy chicken is een regelrechte hit,” zegt een enthousiaste Youp. “We krijgen veel feedback van het publiek, wat we heel fijn vinden.”

Benjamin benadrukt: “We proberen het zo goed mogelijk te doen. Dit is onze passie. Toen we hoorden dat dit pand beschikbaar was, hebben we meteen actie ondernomen. Het ligt aan een mooie kade met een terras aan het water. Met goede buren, zoals Nomads en Blend, die ons heel vriendelijk en gastvrij ontvangen hebben.” Youp: “We willen indruk maken met service en goede producten. De start was spannend, hard werken en vooral heel leuk. We kunnen over hoe het gaat niet blijer zijn eigenlijk.” 

Ondernemersportret. In opdracht van cbre, gepubliceerd in Beleef het in Oost.