De weg kwijt

Ondoorgrondelijk. Zijn we 2009 en jonger?

Als het goed is, de bebording blijft wat onduidelijk, mag je vanaf deze plek weer 50 rijden met de auto en de fiets, maar pas op, die takkenbossen met camera’s verderop staan er niet voor niets, en daarna mag je trouwens in de tunnel 70 rijden, en daarna weer 50 tot het 30 wordt. 
Er is veel om op te letten, en er was al zo veel om op te letten in de Amsterdamse botsautobaan, waar de stoerste types van oudsher het eerste recht nemen, ook in het sociale verkeer. Dus vanaf dit punt: diesel toegestaan pictogram auto pictogram vrachtauto 4 en hoger, toegestaan pictogram vrachtauto pictogram bus 6 en hoger, toegestaan pictogram taxi taxi 2009 en jonger. Maar linksaf mag wel, en rechts is een i en een calamiteitensteiger en een tankstation en er staat ook nog een gele paal maar die is afgebroken. Let niet op de graffiti, let op de snelheid, kijk, die ene P&R heeft 175 plekken en de andere 225, zouden ze vrije plekken bedoelen – wat zei je, zijn we 4 of 6? Zijn we 2009 en jonger? Toch maar even stoppen en achteruit om het allemaal eens goed te bekijken, ai, flits pictogram fotocamera XXX logo gemeente Amsterdam pictogram fotocamera logo politie – twee flitsen. Dure grap.

Locatie: IJburglaan

Schrijver Toine Heijmans verzamelt op deze plek de bezienswaardigheden op straat in Amsterdam-Oost. Ook iets gezien? toine@debrugkrant.nl