Mijn fiets en ik

Nooit meer een ochtendhumeur

“Ik ga wel altijd heel langzaam. Ik beweeg veel, maar niet snel. Mijn kwaliteit van leven is er echt op vooruitgegaan.”

Guusje Mulder (30)
Beroep: leerkracht
Route: station Duivendrecht-IJburg
Afstand: 8 kilometer
Fiets: ‘gierende Gazelle’

“Mijn ochtendhumeur had ik wel geaccepteerd. Tot ik vijf jaar geleden voor de klas ging staan. Het bleek niet handig: kinderen zijn gevoelig voor stemmingen. Ik dacht, ik koop een fiets, ga iedere dag fietsen. Ik heb nooit meer een ochtendhumeur gehad. Het blijkt dat je dingen oplost op de fiets. Voor mij is het een reflectiemoment.”

Vouwfiets
Een tijdje geleden verhuisde Guusje van Amsterdam naar Leiden. Trein en tram leken toen de handigste keuze. Dus niet. “Ik bleek het heel erg te vinden. Na enig nadenken kocht ik een vouwfiets.” Die is nu even stuk, zodoende treffen we haar op haar geliefde gele Gazelle, gekocht via marktplaats. Een eenvoudig en degelijk ding. “Tachtig euro, ik heb alleen de banden hoeven oppompen.” Precies goed voor de fietstocht naar Rome die ze afgelopen zomer maakte.
Verontschuldigend: “Ik ga wel altijd heel langzaam. Ik beweeg veel, maar niet snel. Mijn kwaliteit van leven is er echt op vooruitgegaan.”

Levensgeluk
Ondertussen is die Gazelle haar dus echt heel dierbaar geworden. Net als trouwens een oude racefiets en de vouwfiets. Ze staan thuis in de slaapkamer ja, bloost Guusje. “Ik vind fietsen dus echt heel leuk. Sterker: ik denk dat veel mensen heel gelukkig zouden worden als ze gingen fietsen. Het heeft mij zoveel opgeleverd qua levensgeluk.”

Ring-Ring is de nieuwe community voor overtuigde fietsers. Omdat de wegen in de stad vol raken, maar fietsers zich duurzaam en stressloos verplaatsen.
De deelnemers (244) fietsten totaal tot nu toe 116.176 kilometer. Zie www.ring-ring.nu.

Ring-Ring fietskilometers kunnen (per 100 Fkm) bij lokale ondernemers worden ingeruild voor kortingen. Kijk hier wie er meedoen.

Lees hier meer verhalen van fervente fietsforensen.