Oost in Bedrijf

Nieuwe kaart bij restaurant MOJA, en vaker open voor diner. ‘Een goede plek in de zomer’

Restaurant MOJA op de kop van Steigereiland-Zuid heeft een zomerkaart samengesteld. Met drie heerlijke salades, lichte bijgerechten, veel groenten en vegetarische opties. En cocktails. “Na een uitgebreide test zijn de beste op de kaart terechtgekomen.” Voor de kinderen biedt het menu onder meer een kipburger en smoothies.

De eerste snikhete dagen van 2019 zijn een feit, en op een zaterdagmiddag in juli is het dan ook druk op MOJA’s weidse terras aan het water. Gasten nuttigen een late lunch en ondertussen schuiven er gezinnen aan voor een borrel met snacks. Kinderen vragen om een ijsje, hun ouders genieten van de ‘next level-bitterbal’, nacho’s met zelfbereide saus of een borrelplank met vleeswaren en kaas. Het ziet er allemaal even fantastisch uit. Een van de gasten zegt: “Dit is een fijne plek. De kinderen vermaken zich intussen op het grote speeltoestel en op de dijk.”

Op het water valt er van alles te zien, plezierjachten, kano’s en flyboarders ergens in de verte. Suppers en zwemmers komen voorbij, de wind ruist door het hoge gras langs het terras. MOJA’s mede-eigenaresse Adri beaamt met trots: “Dit is inderdaad een goede plek om in de zomer neer te strijken. Voor lekker eten, maar dus ook voor een borrel aan het eind van de dag. Ook kinderen zijn van harte welkom, ruimte genoeg.”

Ze heeft de openingstijden voor het diner uitgebreid met de donderdagavond, en een nieuwe zomerse menukaart samengesteld. “Drie mooie salades zijn erbij gekomen, en goed gevulde wraps met bijvoorbeeld langzaam gegaard vlees en knapperige groenten. Als je denkt dat ze zó dik zijn dat ze niet meer opgerold kunnen worden, dan zijn ze perfect.” De gerechten zijn licht en fris. In plaats van gepofte aardappel is er nu onder meer couscous als bijgerecht. Al het eten wordt bereid met pure producten van goede kwaliteit. “We maken alles zelf, op basis van eigen recepten. En voor koffie, thee en lekkere taart ben je hier ook aan het juiste adres.”

Restaurant MOJA aan de Pedro de Medinalaan op Steigereiland is de plek waar het hele gezin samenkomt voor vers, huisgemaakt eten. Er is veel ruimte voor kinderen, met speeltoestellen binnen én buiten. Opwww.moja.rocksvind je de menu’s. MOJA verzorgt ook catering en bedrijfslunches en -borrels, en host feesten voor bewoners, met mooie taarten en een speciaal menu.