Oost in Bedrijf

Nieuwe eengezinswoningen op Oostpunt IJburg

Op de kop van Haveneiland Oost staan binnenkort weer veertien nieuwe eengezinswoningen. Projectontwikkelaar Blauwhoed is gestart met de bouw, onderdeel van het plan ‘Land in Zicht’ aan het IJmeer. De kopers konden hun toekomstige huis samen met de ontwikkelaar op maat maken.

Gisteren gaf portefeuillehouder van Oost Thijs Reuten het startsein, in gezelschap van Blauwhoed, bouwbedrijf Slokker en de kopers van de woningen. Zij kunnen volgens ontwikkelingsmanager Jeroen Stins van Blauwhoed naar verwachting medio 2015 hun nieuwe huizen betrekken.

Het gaat om drielaagse eengezinswoningen van 117 tot 140 m2, met een tuin en een parkeerplaats op eigen terrein. Blauwhoed heeft haar eerdere ervaring in Land in Zicht gebruikt om de woningen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de kopers, die vervolgens in co-creatie met Blauwhoed hun woning op maat konden maken. Zo zijn 14 verschillende huizen ontstaan.

Het plan Land in Zicht bestaat in totaal uit 127 woningen in architectuur van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten. 54 woningen zijn al opgeleverd. Eerder dit jaar meldde Blauwhoed al de start bouw van 19 eengezinswoningen in hetzelfde plan. Nu komen daar dus nog eens 14 eengezinswoningen en gezinnen bij.

De nieuwste en laatste plandelen van Land in Zicht, Zuidwester en Beaufort (met soortgelijke eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen) zijn momenteel in verkoop. Ook de start bouw van deze woningen wordt nog dit jaar verwacht.

Zie www.mooistepuntvanijburg.nl.