Oost in Bedrijf

Nieuw bij Echospot: 4D-pretecho’s

In Nederland krijgt iedere zwangere vrouw te maken met echoscopie. De standaard 2D-echo’s worden vaak in het ziekenhuis uitgevoerd, de beelden zijn zwart-wit. Bij Echospot op IJburg kun je 3D-pretecho’s in kleur laten maken.

Ik was ontzettend enthousiast toen mijn goede vriendin Chantal me vroeg mee te gaan naar Echospot, aldus Marijke. “Na de 20-weken echo wilde ze nét dat beetje meer zien. Echt kennismaken, snap je? De beelden van de echo krijg je op een USB-stick mee naar huis.”

Bij Echospot werken twee ervaren verloskundigen. José van Teylingen en Nicolette Feiertag staan voor je klaar met thee en stroopwafels. Er hangt een fijne, informele sfeer in de praktijk. Maar wat is nu precies een pretecho?
“Een pret-echoscopie gebeurt op verzoek van de moeder, dus niet om medische redenen. De naam zegt het eigenlijk al,” lacht Nicolette. “Meestal wordt deze echo gedaan om beter te kunnen bepalen wat het geslacht is. Daarnaast geeft 3D ook kleur en diepte, waardoor je kleine details zoals het neusje, het mondje en de handjes goed kunt zien.”

Echospot werkt met Fetal Realistic View, de nieuwste techniek op het gebied van echoscopie. Hiermee zijn zelfs 4D-beelden mogelijk, een écht filmpje. José: ”Met deze techniek worden de 3D-foto’s achter elkaar weergegeven, waardoor je je kindje kunt zien bewegen. Ontzettend bijzonder.”

De beste periode voor een pretecho is tussen de 26ste en 30ste week van de zwangerschap. Dan is het kindje groot genoeg om hem of haar goed te kunnen zien, maar ook weer niet té groot.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor alle informatie op www.echospot.nl. advertorial

Door Cilla Zwarts-Voogd