Wijzen uit het Oosten

‘Niets is zo veranderlijk als de lucht’

Verandering is een feestje. Aldus Johanneke van Marle (50). Deze kersverse Sarah vierde haar 50ste verjaardag dan ook zonder enige stress.

Docent aan de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie, vond het geen slecht idee om zelf weer eens de schoolbanken in te duiken. Om in touch te blijven met het beroepsveld waarin zij doceert, besloot zij zich in te schrijven voor de opleiding Camera Journalistiek bij Open Studio, waar Johanneke zich bezighoudt met het maken van korte films. “Het is zo heerlijk om weer te leren, uit te proberen en aandacht te krijgen voor je eigen groeiproces.”
Stralende Johanneke houdt van verandering. Op de bovenste verdieping van haar eigen wolkenkrabber op de Oostelijke Eilanden geniet zij dagelijks van de wolken, want: “Niets is zo veranderlijk als de lucht. De lichte wolken. De melancholie van de zware luchten voordat het gaat regenen. Wolken geven de stemming van het leven weer. En het verlangen.” Op dit moment corresponderen de wolken volmaakt met haar vrolijke bui.
Gegrepen door de witte/grijze materie in de lucht besluit ze de wolken de hoofdrol te laten spelen in haar nieuwe film. Veel mensen klagen over grijze luchten, maar als je goed kijkt en je accepteert ze, en nog een stapje verder, je gaat ze waarderen, dan heb je gewoon een heel leuke dag!”

Oost is rijk aan bijzondere mensen. In deze rubriek geven zij hun kijk op de wereld.

Lees ook En nu klaar met het gezeik en andere verhalen van Wijzen uit het Oosten.