Oost in Bedrijf

MJ Amsterdam: ‘We hebben specialisten in huis’

Na de Beauty Award gewonnen te hebben neemt Marie-José Putman van beautysalon MJ Amsterdam nu zelf plaats in de jury van deze prestigieuze prijs. “Een hele eer.” Haar salon aan de Pampuslaan bestaat nu ruim tien jaar. Ze heeft nieuwe merken, specialistische behandelingen en pas een tweede zaak geopend.

“De Pampuslaan is een superleuke straat geworden.” Ze kijkt naar buiten, waar intussen ook Stijldepartment, Stitch en Bakker Lia hun deuren geopend hebben. Girlpower, noemt Marie-José dat met een knipoog. De Pampuslaan, de hoofdweg tussen Centrumeiland en IJburg 1 waar ook de tram doorheen rijdt, beloofde destijds mooi te worden. Door de crisis liep alles vertraging op, maar nu is het bijna zover. “Verhuurder De Key is heel betrokken om er samen met de ondernemers” – ze noemt ook supermarkten Deen en De Versmarkt – “een veelzijdige straat van te maken.”

Intussen worden de nieuwe behandelstoelen geleverd en moet Marie-José even bijspringen. “IJburg is groter geworden”, zegt ze als ze terugkomt. “Afgelopen maand hebben we vier nieuwe medewerkers aangenomen. Met meer dan driehonderd behandelingen per week zijn we toonaangevend in Amsterdam. En omdat we zo groot zijn, kunnen we trends volgen.”

Zoals bindweefselmassages, die worden ingepast in de facials. In de salon kun je terecht voor alles op het gebied van beauty: massages, nagels, pedicure, botox, wenkbrauwen enzovoorts. “We hebben steeds meer specialisten in huis, zoals die voor wenkbrauwen in de ‘browbar’, en voor waxen en massages.” Het is een van de redenen waarom ze in 2015 de Beauty Award won. “Dat ik nu jurylid mag zijn van die prestigieuze prijs is extra bijzonder.”

IJburgers vormen een kritisch publiek, weet ze. En dat is goed, want het houdt haar scherp. “I care. Het maakt me tot wie ik ben. Mensen uit de stad, die hier ook veel komen, zijn onder de indruk van onze service en prijzen.”

Ze kijkt alweer uit naar nieuwe kansen. “Die award heeft veel publiciteit opgeleverd, de salon was te zien in Meisje van Plezieren er wordt gefilmd voor een serie van Talpa.” De komende tijd gaat Marie-José zich richten op beautyvlogs. “En mijn tweede vestiging in de stad.”

MJ Amsterdam is zeven dagen per week open, waarvan op maandag tot en met donderdag tot 22.00 uur. Je kunt zelf online een afspraak inplannen.

Pampuslaan 27–29, 020-4165098, www.mjamsterdam.nl.